Recept Pomelo - Brzlík po amirstarsku Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

A tady je podobný recept Slupka pomela jako kuře à la čína

Postup

Škrabkou na brambory pomelo zbavíme zelenooranžové vrstvy. Pak sloupneme bílý zbytek slupky (já tomu říkám "vata"), lépe se to dělá po nakrojení křížem. "Vatu" nakrájíme nebo natrháme na kousky velikosti medajlonků, vložíme do hrnce s vodou a pomalu ji asi půl hodiny povaříme . Po slití vody "vatu" opatrně vymačkáme a zalejeme dostatečným množstvím studené vody. Vodu po vyždímání "vaty" měníme tolikrát až po ochutnání "vata" není hořká. V misce smícháme ingredience a v této marinádě opatrně rukama promísíme dobře vyždímanou surovinu. Pár minut necháme odležet a pak jednotlivé kousky, teď už "brzlíku" obalíme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Poznámka: 1. Slupku vařit opatrně, má tendenci se rozvařit. Dadal píše 30-40 minut. Možná má vliv druh pomela, ale mě stačí vařit cca 20 minut; končím, když bílá slupka přejde v nažloutlou hebkou vatu. 2. Ždímám v odstředivce na salát. 3. Dobře vyždímaná vata se v marinádě během pár minut nacucá a několikanásobně zvětší objem. Pro jistotu ji v misce rukou trošku stlačím, aby po uvolnění byla dokonale marinádou prostoupena. 4. Smažit lze přímo jen marinované, po mlynářsku, obalené přímo ve strouhance, nebo v trojobalu. 5. Odzkoušeno mám ještě Pomelo "Smažená bedla", použita byla kostka s houbami. 6. Naposledy jsem zapomněl na škrob - na jídle se to neprojevilo. Naopak, příprava byla jednodušší, marináda byla lépe absorbována. Myslím že využití pomela je pole neorané; ze sladkých jídel mám odzkoušeno se skořicí :-), taky je to jedlé... "TADY JSOU PĚKNÉ OBRÁZKY":http://dolcevita.blog.cz/0903/rizek-z-pomela Pokud někomu bytostně vadí zatřídění (Veg) - masox, navrhněte kam s ním :-) Zdroj: Dadalova kuchařka

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 04.02.09 vloženo
  • 7573x zobrazeno

Ingredience

  • pomelo 1 až 2 ks
  • sójová omáčka 1 až 2 PL
  • rozdrcená kostka hovězího vývaru
  • vejce 2 ks
  • škrob 1 PL
  • mouka vejce strouhanka na trojobal
  • olej na smažení.

Doporučená příloha

  • rýže, nebo i samotné, poteplu i postudenu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pomelo - Brzlík po amirstarsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pomelo - Brzlík po amirstarsku

casino
4491 příspěvků 4.5.09 16:23
Re: Pomelo - Brzlík po amirstarsku (Veg)

TADY JSOU PĚKNÉ OBRÁZKY

anickav
2904 příspěvků 17.3.09 02:17
Re: Pomelo - Brzlík po amirstarsku (Veg)

Ahoj casino, dnes bol deň experimentu s pomelom, teda so šupou. Najobtiažnejšie bolo škrabkou odstrániť zelenú vrstvu, po nakrojení krížom som dostala 4 veľké kusy „vaty“. Do marinády som dala sójovku a vegetu. Ja nepoznám chuť brzlíka, akosi ma toto neuchvátilo, snáď keby mi to niekto naservíroval ako originál brzlík… Ale na druhej strane, manžel bol veľmi spokojný, evidentne si pochutnával. Ďakujem Ti za oživenie nášho jedálnička a teším sa na Tvoje ďalšie recepty.
Pekný večer!

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.3.09 07:23
Re: Pomelo - Brzlík po amirstarsku (Veg) - casino :-)

vidím, že i Vy víte, krásné noční hrůzy s baterkou pod peřinou :-)
Nicméně jsem vyzkoušela, experimenuji docela ráda, ale pokus byl a zůstane jen jeden :-)

casino
4491 příspěvků 9.3.09 05:50
Re: Pomelo - Brzlík po amirstarsku - Danda

Myslím, že Dadala by taky nevěděl :-) chtěl jsem pouze na recept upoutat pozornost. Povídka se jmenuje tuším „Specialita šéfkuchaře“, a toho amirstarského beránka raději nechme být…:o)) Vy víte, já vím …

Ou
49 příspěvků 9.2.09 21:45
Re: Pomelo - Brzlík po amirstarsku (Veg)

Vyzkoušeno, zašla jsem si i pro druhé pomelo.

Tohle vážně zaslouží experimenty.

anickav
2904 příspěvků 5.2.09 22:15
Re: Pomelo - Brzlík po amirstarsku (Veg),gabi,

presne tak! Je to mimo mísu, ale nedá mi to: Môjmu mužovi „zo psiny“ kuchári na vojne (Šumava) vysmažili v trojobale kus lepenky…

gabi
551 příspěvků 5.2.09 19:43
Re: Pomelo - Brzlík po amirstarsku (Veg)

neuveritelne, co vsetko sa da vyprazit…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.2.09 01:34
Re: Pomelo - Brzlík po amirstarsku (Veg)

No já nevím, spíš mi to připomíná Stanleye Ellina a jeho Tichou hrůzu :-), anebo obživu třetího světa. Zaboha nemohu přijít nato od čeho se název odvozuje, ale to se musím asi zeptat Dadaly :-)
Ta bílá vata se jmenuje albedo.
Nicméně jsem oba recepty vytiskla a ráno skočím do zeleniny, zelinářka taky ráda vaří :-)

Labužník Rachel02
234 příspěvků 4.2.09 19:45
Re: Pomelo - Brzlík po amirstarsku (Veg) -casino

Tak tohle beru…to musím zkusit!!! ;) Tenhle brzlík pozřu i já a hlavně jsem na to neskutečně zvědavá…

Eja
3861 příspěvků 4.2.09 14:30
Re: Pomelo - Brzlík po amirstarsku (Veg)

O víkendu koupím pomelo - tohle musím vyzkoušet. Vypadá tak to tak divně, že to bude určitě dobré :-). Jdu studovat Dadala - co ještě s pomelem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz