Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
casino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
A tady je podobný recept Slupka pomela jako kuře à la čína
Škrabkou na brambory pomelo zbavíme zelenooranžové vrstvy. Pak sloupneme bílý zbytek slupky (já tomu říkám "vata"), lépe se to dělá po nakrojení křížem. "Vatu" nakrájíme nebo natrháme na kousky velikosti medajlonků, vložíme do hrnce s vodou a pomalu ji asi půl hodiny povaříme . Po slití vody "vatu" opatrně vymačkáme a zalejeme dostatečným množstvím studené vody. Vodu po vyždímání "vaty" měníme tolikrát až po ochutnání "vata" není hořká. V misce smícháme ingredience a v této marinádě opatrně rukama promísíme dobře vyždímanou surovinu. Pár minut necháme odležet a pak jednotlivé kousky, teď už "brzlíku" obalíme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Poznámka: 1. Slupku vařit opatrně, má tendenci se rozvařit. Dadal píše 30-40 minut. Možná má vliv druh pomela, ale mě stačí vařit cca 20 minut; končím, když bílá slupka přejde v nažloutlou hebkou vatu. 2. Ždímám v odstředivce na salát. 3. Dobře vyždímaná vata se v marinádě během pár minut nacucá a několikanásobně zvětší objem. Pro jistotu ji v misce rukou trošku stlačím, aby po uvolnění byla dokonale marinádou prostoupena. 4. Smažit lze přímo jen marinované, po mlynářsku, obalené přímo ve strouhance, nebo v trojobalu. 5. Odzkoušeno mám ještě Pomelo "Smažená bedla", použita byla kostka s houbami. 6. Naposledy jsem zapomněl na škrob - na jídle se to neprojevilo. Naopak, příprava byla jednodušší, marináda byla lépe absorbována. Myslím že využití pomela je pole neorané; ze sladkých jídel mám odzkoušeno se skořicí :-), taky je to jedlé... "TADY JSOU PĚKNÉ OBRÁZKY":http://dolcevita.blog.cz/0903/rizek-z-pomela Pokud někomu bytostně vadí zatřídění (Veg) - masox, navrhněte kam s ním :-) Zdroj: Dadalova kuchařka
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
rýže, nebo i samotné, poteplu i postudenu
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pomelo - Brzlík po amirstarsku
TADY JSOU PĚKNÉ OBRÁZKY
2904 příspěvků 17.3.09 02:17
Ahoj casino, dnes bol deň experimentu s pomelom, teda so šupou. Najobtiažnejšie bolo škrabkou odstrániť zelenú vrstvu, po nakrojení krížom som dostala 4 veľké kusy „vaty“. Do marinády som dala sójovku a vegetu. Ja nepoznám chuť brzlíka, akosi ma toto neuchvátilo, snáď keby mi to niekto naservíroval ako originál brzlík… Ale na druhej strane, manžel bol veľmi spokojný, evidentne si pochutnával. Ďakujem Ti za oživenie nášho jedálnička a teším sa na Tvoje ďalšie recepty.
Pekný večer!
vidím, že i Vy víte, krásné noční hrůzy s baterkou pod peřinou

Nicméně jsem vyzkoušela, experimenuji docela ráda, ale pokus byl a zůstane jen jeden
Myslím, že Dadala by taky nevěděl
chtěl jsem pouze na recept upoutat pozornost.
Povídka se jmenuje tuším „Specialita šéfkuchaře“, a toho
amirstarského beránka raději nechme být…:o)) Vy víte, já vím …
49 příspěvků 9.2.09 21:45
Vyzkoušeno, zašla jsem si i pro druhé pomelo.
Tohle vážně zaslouží experimenty.
2904 příspěvků 5.2.09 22:15
presne tak! Je to mimo mísu, ale nedá mi to: Môjmu mužovi „zo psiny“ kuchári na vojne (Šumava) vysmažili v trojobale kus lepenky…
551 příspěvků 5.2.09 19:43
neuveritelne, co vsetko sa da vyprazit…
No já nevím, spíš mi to připomíná Stanleye Ellina a jeho Tichou hrůzu
, anebo obživu třetího světa. Zaboha nemohu
přijít nato od čeho se název odvozuje, ale to se musím asi zeptat Dadaly


Ta bílá vata se jmenuje albedo.
Nicméně jsem oba recepty vytiskla a ráno skočím do zeleniny, zelinářka taky ráda vaří
234 příspěvků 4.2.09 19:45
Tak tohle beru…to musím zkusit!!!
Tenhle brzlík pozřu i já a hlavně jsem na
to neskutečně zvědavá…
O víkendu koupím pomelo - tohle musím vyzkoušet. Vypadá tak to tak divně, že to bude určitě dobré
. Jdu studovat Dadala - co ještě
s pomelem.