Recept Pomazánkový bůček v domácí pekárně

spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pomazánkový bůček v domácí pekárně

Postup

Bucek nakrájejte na kousky o velikosti asi 1 cm. Dejte je do formy v domácí pekárne. Formu zakryjte alobalem aby se víko pekárny nezastríkalo tukem. Pekárnu nastavte na "marmeláda" (jam) a spustte ji. Po ukoncení cyklu spustte pekárnu jeste jednou. Po ukoncení varení nechte pomazánkový bucek trochu zchládnout a a naplnte jej do sklenic. Pred plnením lze bucek osolit nebo ochutit podle vlastní chuti. Stejným zpusobem se dají pripravit v pekárne skvarky. Místo bucku pouzijte syrové sádlo, jinak je postup stejný. Pár minut pred koncem skvarení pridejte ke skvarkum 1 PL mléka (pozor - stríká!) aby skvarky dostaly cervenou barvu. Protoze je více druhu domácích pekáren a pecou ruzne, je nutno si dobu skvarení skvarku vyzkouset. Mozná bude potreba trochu casu z druhého cyklu ubrat nebo naopak spustit pekárnu jeste po tretí treba jen na pul hodiny atd.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 07.09.09 vloženo
  • 10016x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Ingredience

  • 1 kg bucku bez kostí a bez kuze

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pomazánkový bůček v domácí pekárně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pomazánkový bůček v domácí pekárně

Frantiska
927 příspěvků 26.8.15 00:33

@birkana děkuji :) určitě se to bude někomu hodit. Pekárnu jsem už poslala dál. (do teď si pamatuji, jak jsem ten perník v pekárně spálila :)

birkana
1702 příspěvků 24.8.15 16:00
Recept jsem našla náhodou při brouzdání Labužníkem

@Frantiska, na tvůj dotaz (položený kdysi před 6-ti lety) ti odpovím:

  • mám pekárnu Eta Siesta, škvarky a bůček dělám tak, že nastavím cyklus Marmeláda (čas celkem 1:20), někdy to stačí a někdy zapnu znovu Marmeláda a jindy, když je potřeba jen krátce dodělat, nastavím cyklus Pečení a hlídám. To už bývá za 1/4 h hotovo. Chce to vyzkoušet :evil:.Kamarádka má tu samou pekárnu a peče jí o mnoho déle, než ta moje :think:.
  • perník peču podle receptu z kuchařky: D. Mrázová, Domácí pekárna malý zázrak v kuchyni.

Perníkový chlebíček

Suroviny: 150 ml vlažného mléka, 1 vejce, 75 g rozpuštěného a vychladlého másla, 225 g hladké mouky, 125 g cukru, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do perníku. Na polevu: 115 g moučkového cukru, 1 lžíce šťávy z citrónu, 1 lžíce horké vody, 50 g sekaných mandlí na posyp.

Všechny suroviny dáme do mísy a promícháme.
Těsto nalijeme do pečící nádoby, ze které jsme vyňali hnětací lopatku.
Přístroj zapneme na program Pečení.
Po ukončení programu znovu nastavíme program Pečení a kontrolujeme každých 10 minut.
Přibližná doba pečení je asi 1 h a 25 min.
Hotový chlebíček necháme vychladnout na mřížce.
Smícháme suroviny na polevu a perník polijeme.
Posypeme mandlemi.

Vím, asi je to s křížkem po funuse, ale třeba i někdo jiný… :mavam:.

Příspěvek upraven 24.08.15 v 16:08

JanP
141 příspěvků 13.4.11 02:22

Vzskusal som oskvarky.
Pre pekaren ETA su dva cykly asi vela.
Bohuzial, zabudol som na alobal a tak som si pridal pracu s umyvanim a cistenim. :-(

Labužník MartinaN02
30 příspěvků 11.9.09 01:44
Re: Pomazánkový bůček v domácí pekárně.

Robila som to v Unoldke aj oškvarky, oboje sa urobí približne za 1 a 1/2cyklu marmelády, ten koniec si už treba postrážiť, už sa mi podarilo vyrobiť aj také viac pripálené:)
Ale súhlasím s Františkou v Moulinexke sa oškvarky tiež veľmi nedali urobiť, bolo ich treba dorobiť na sporáku.

Frantiska
927 příspěvků 10.9.09 16:55
Re: Pomazánkový bůček v domácí pekárně.

Spiser ja ti verim, ze jsi ho zkousel :) Ale pochybuji, ze mas v zemi kde jsi pekarnu Eta :))) tak jen by me zajimalo jeslti to zkousel nekdo kdo ji ma :) Protoze skverky u me dopadly strasne a pernik v pekarne taky pect nemuzu

anickav
2904 příspěvků 10.9.09 15:49
Re: Pomazánkový bůček v domácí pekárně.

Jolanka, pomalý hrniec a rijet…

jolana
5068 příspěvků 10.9.09 04:20
Re: Pomazánkový bůček v domácí pekárně.

Sice nemam cas v poslednom case , ale este aj dnes pocas lopoty som rozmyslala v com by som ho takto pripravila az budem mat cas a bocik aj ked nemam domacu pekaren ani cas, ani bocik. Vyzera to viac ako lakavo a pripomina mi to davne casy(ako sen), ked babka mali na kraji pece tazky kastrol a na zimu boli v komore taketo lakave pohare…
Zeby do dakej nadoby a poriadne prikryla alobalom alebo do kastrola s pokrievkou coby sa da dat do rury…?!

spiser
717 příspěvků 10.9.09 04:01
Re: Pomazánkový bůček v domácí pekárně. Frantiska.

Zkusenost s tímto receptem mám já sám. Podobných receptu se ale asi najde víc. Zkusil jsem dát do pekárny bucek a skvaril jej ve vlastním tuku. Výsledkem je tento primitivní recept. Obrázky jsou taktéz moje vlastní. Mozná se najde nekdo kdo má lepsí recept a napíse o zkusenostech.

Frantiska
927 příspěvků 10.9.09 02:29
Re: Pomazánkový bůček v domácí pekárně.

ma nekdo zkusenost s timto receptem pro domaci pekarnu?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz