Recept Pomazánka ze sardinek nebo jiných rybiček v oleji nebo vlastní šťávě

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pomazánka ze sardinek nebo jiných rybiček v oleji nebo vlastní šťávě

Postup

Olejovky i s olejem nebo šťávou dáme do misky, přidáme sýry, změklé máslo nebo rostlinný tuk, libovolnou hořčici, okurku, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a opatrně vidličkou promícháme, aby rybičky nebyly úplně rozmatlané. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Mažeme na plátky veky nebo chleba.

Recept je z kategorií: Rybí pomazánky

Nahlásit recept

  • 24.02.08 vloženo
  • 67472x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min

Ingredience

  • 1 konzerva sardinek v oleji nebo vlastní šťávě, příp. jiných rybiček
  • 3 trojúhelníčky taveného sýru
  • 1 PL másla (Ramy)
  • 1 KL hořčice
  • 1 jemně nastrouhaná kyselá okurka
  • 1/4 velké cibule nebo 1/2 malé
  • 1 větší stroužek česneku
  • špetka soli a pepře
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • pivo nebo vínko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 17.5.13 07:19

Pripravené zo sardiniek v paradajkovej omáčke s olivovým olejom. Maslo, korenie i soľ som vynechala.
Výborné.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.11.12 19:09

Výborná!
Použila jsem Uzené šproty a přidala o pár trojúhelníčků sýru více, jinak vše dle receptu…
A znovu musím vyzdvihnout chléb od Ačraj - Chléb bez hnětení, který nyní již peču denně a k doma dělaným pomazánkám je bezkonkurenčně nejlepší :)

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Pomazánka ze sardinek nebo jiných rybiček v oleji nebo vlastní šťávě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pomazánka ze sardinek nebo jiných rybiček v oleji nebo vlastní šťávě

sidpine
1 příspěvek 19.3.13 13:34

Vážené kuchařky, neřešte detaily s fotografováním. Mně stačilo kouknout jak to dělají jinde a pěkně jsem si „potřel šmytec“.. :D :D Dobrý nápad s tím česnekem. Moje ho moc nemusí, ale česnek tomu dá „šmrnc“ Díky ya inspiraci. Sid

Zuzka1973
2362 příspěvků 19.11.12 11:38

@Admin Labužník.cz Díky, ráda se tam podívám :kytka:

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 19.11.12 11:07

Rady a tipy k focení jsou také k přečtení v diskusi Fotíme jídlo - tipy, triky ;)

adminka Tereza

Zuzka1973
2362 příspěvků 18.11.12 10:03

Díky moc i ostatním :kytka:
Jak to tak čtu - ještě si tedy musím stáhnout nějaký program na úpravu fotek, protože se musím přiznat, že všechny mé fotky jsou staženy pouze z fotoaparátu, bez úpravy :oops:
Pokusím se experimentovat, a to by bylo, aby se to časem nezačalo dařit :kytka:
Ještě jednou díky moc všem!

Bento
794 příspěvků 18.11.12 02:33

Zuzka1973, ano v dielni kde mas asi fluoro tie maju inu teplotu svetla ako ziarovky v kuchyni. Preto s tym natacanim vo fotaku to nie je az tak jednoduche musis pozriet co za svetelny zdroj mas. Preto sa vzdy snazim fotit pri dennom svetle a mam viac casu sa koncentrovat na prezentaciu nez na osvetlenie.Ked musis fotit vecer tu som prilozil rady od jedneho profika co to robi denne.Prve si odfoti solnicku aby si nastavil bielu farbu a potom si to nepriamo nasvetli a este blokuje kusom polystyrenu unik svetla zo zadu aby nemal tmave tiene. :palec: good luck
http://spencerpullen.com/…ove-of-food/

Příspěvek upraven 18.11.12 v 03:02

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.12 21:23

Zuzko, jestli chceš pošli původní fotku, z této jsem vytvořila pouze toto :-)

casino, myslím, že fotostan Zuzka pořizovat nebude, moje řešení je levná náhrada, která splní amatérské požadavky :-)

casino
4494 příspěvků 17.11.12 21:08
FOTOSTAN...

…se tomu říká :)
Zkuste Google…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.12 20:58

Zuzko, zakryj si světekný zdroj kusem bílého hadru, tak, že ti ho někdo podrží asi metr od talíře, nebo si udělej čtvercovou kostru a potáhni ji bílým slabým papírem, tak zamezíš alespoň nežádoucím odleskům.
Na foťáku se podívej jestli máš funkci zářivka a nalaď podle zkoušky na PC, chce to zkoušet :-) Tak nekoukej :-), zářivku tam máš, ale nenaladíš :(
Hodně dělá i urovnání na talíři a potom ořez. Jídlo spíš fotit ze strany, ne z výšky, vypadá pak placatě.
Bílou vyvážíš v programu, kde fotky upravuješ, podívej se na funkce a zkus :-)

Zuzka1973
2362 příspěvků 17.11.12 19:21

@Bento Díky i tobě za cenné rady, jak píši - teprve se do těch všech tajů focení snažím dostat :)
Ale je pravda, že večer při silném umělém světle mi vůbec nejde docílit slušný obrázek… Nejlepší fotky se mi daří přes den na stole u okna, a pak paradoxně na dílně, kam vždy hodím provizorně ubrus a fotím :mrgreen: Naštěstí dílnu mám v domě, tak mi to nijak nevadí… :)
Na dílně mám speciální zářivky, tak že i to by hrálo roli? :think:
Díky všem, kdo jste si dali tu práci a na úkor svého času jste přidali pomocnou ruku :kytka:
Přeji hezký večer :mavam:

Bento
794 příspěvků 17.11.12 18:21

Zuzka1973, ked mozem poradit, absolutne nezalezi cim fotis ( ja fotim vsetko len s mobilom ), hlavny problem pre nas amaterov je svetelnost, Vo vnutry v kuchyni je to skoro nemozne lebo jedna 100w ziarovka ti dava svetelnost len okolo 1300 lm, aj den pod mrakom ma svetelnost okolo 5000 do 10000 lumenov. Ked to chces dosiahnut musis mat aspon + 300 W ziarovku…alebo to zoberies von. :think: alebo fotis tesne pri okne, a nepotrebujes ani stativ. Takze koncetruj sa na prirodzene denne biele svetlo a uvidis rozdiel ;)
PS:( nie na uplne slnko to je moc )

Zuzka1973
2362 příspěvků 17.11.12 17:54

@oldsoft Fíha… to víš, Canon je přece vždy skvělej, bez ohledu na pixely :palec:
To moje chrastítko má sice plno funkcí, ale jak to tak studuju, některé v podstatě k ničemu… Ale s tou bílou jsem to zkoušela v nastavení programu „na sníh“ a vypadá to, že to půjde :palec:

oldsoft
682 příspěvků 17.11.12 17:44

Já mám stařičkej Canon Powershot S1 IS, má celé 3 megapixely :)
http://www.fotografovani.cz/…om--150682cz

Zuzka1973
2362 příspěvků 17.11.12 17:18

@oldsoft Díky za svolení s fotkou :kytka:
Stativ nemám :think: Jen obyčejnej příruční digitální foťáček AGFA DC-1033m 10.0 Megapixel. Vlastně ani ten bych neměla, nebýt toho, že ho potřebuju k práci 8)
Koukala jsem do nastavení 8o Tak to se mám tedy co učit, ani jsem netušila, že to má tolik funkcí 8o
No, drž palce… :)

oldsoft
682 příspěvků 17.11.12 17:12
Fotku klidně použij

Upravenou fotku použij jak je libo.
Já už jídlo fotím zásadně ze stativu :-)

Zuzka1973
2362 příspěvků 17.11.12 17:06

@oldsoft Díky moc, ale já nevím jak :oops:
Našla jsem pouze nastavení na focení jídla, jinak s tím moc neumím :oops:
Mohu použít tvé upravené foto místo mého? Lépe by to vypadalo :kytka:
Pokusím se s tím foťákem něco vymyslet, zatím jsem ho používala jen k dokumentaci na mé dílně, ale tam na tom nijak moc nezáleží. Zato tady teprve zjišťuju, že pořádně něco nafotit je kumšt, který se musím teprve naučit :)
Takže teď se pokusím udělat něco s tou bílou… Taky červená mne dost trápí, s tou mám snad ještě větší problémy, snad budu úspěšná…

oldsoft
682 příspěvků 17.11.12 16:33
Barvy

Zuzko, nastav si ve foťáku správně bílou.

jedle
76 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pomazánka ze sardinek nebo jiných rybiček v oleji nebo vlastn

rybičky, okurka, cibulka, tvaroh, vejce natvrdo, trocha hořčice, majolky nebo kysané smetany.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pomazánka ze sardinek - Blanco.xy

Rybičky jsou moc fajn :-) My děláme z těch „ve vl š“ + 1 kelímek ricotty + 1 střední cibule velmi na jemno nakrájená (žlutá, ale může být i červená). Je to vynikající… Jednou jsme tam přidali i na jemno nakrájenou kyselou okurku (cca 1:1 s cibulí) a taky bezva. Takových pomazánek je tisíce variací a všechny dobré…
P. :-)

blanca.xy
647 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pomazánka ze sardinek - Nero,

já zase děkuji za odkaz na tvůj recept a na připojené komentáře, těch variací je tolik, že se pomazánka může dělat každý den na jiný způsob :-). Hezký večer. B.

Nero
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pomazánka ze sardinek nebo jiných rybiček v oleji nebo vlastn

Tím komentářem jsem nechtěl naznačit, že se jedná o duplicitu. Ingredience se rozhodně liší. Odkazem jsem chtěl jen rozšířit výběr, protože změna potěší. Sám ten recept vyzkouším, zaujal mne ten česnek :-D. Díky za tip Blanko.

Nero
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pomazánka ze sardinek nebo jiných rybiček v oleji nebo vlastn

Další varianty této pomazánky najdete v tomto receptu a v komentářích k němu :-D

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Ořechový koláč Ořechový koláč
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz