Recept Pomazánka z vepřového masa

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pomazánka z vepřového masa

Postup

Obsah vepřové konzervy vyjmeme a vložíme do hlubší mísy, bujónky nebo salátové mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lžíci hořčice, špetku pepře a soli. Celá příprava spočívá v promíchání této směsi na pastózní pomazánku. Doporučuji míchat vidličkou, ta se mi osvědčila nejlépe. Hotová pomazánka je nejchutnější čerstvá nebo mírně odleželá. Čím je konzerva tučnější, tím chutnější a roztíratelnější je výsledný produkt.

Recept je z kategorií: Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.08.09 vloženo
  • 14093x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • 1 kvalitní konzerva vepřového masa (nejlépe čínská)
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 středně velká cibule
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem popř. servírujeme jako jednohubky s ozdobou pažitky nebo papriky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 01.01.16 10:44

Nepoužila jsem konzervu, nýbrž dušený méně tučný vepřový ořez. Podávala jsem s česnekovanými topinkami a strouhaným křenem (kdo chtěl). Pomazánka si zasloužila výrazněji okořenit; patrně kdybych použila konzervu „obohacenou“ solicí směsí a glutamátem, chuť by byla plnější sama o sobě :think: .

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pomazánka z vepřového masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ahas-ver  26.08.09 14:14
Re: Pomazánka z vepřového masa

Díky za zajímavý odkaz. Uvedená firma vyrábí produkty z vepřového masa - jak tvrdí - sice „čínskou tradiční recepturou“, ale jsou to české výrobky, respektive výrobky evropské unie. Ty původní konzervy, lančmíty apod., které tu byly k sehnání ještě před cca 10 lety, byl skutečný dovoz z Číny. A to bylo o něčem jiném.

 
goralka
271 příspěvků 26.08.09 05:36
Re: Pomazánka z vepřového masa

a toto tu nefunguje? http://www.maling.cz/products.html

 
ahas-ver  25.08.09 20:37
Re: Pomazánka z vepřového masa

Máš pravdu, ty konzervy měly značku Ma-Ling, dnes už opravdu nejsou k sehnání. Byly dost tučné, ale složka masa byla kvalitní, nechybělo ovšem i sádlo a kvalitní rosol. Proto píši, že je potřeba použít kvalitní konzervu. Těžko se takové dnes shání.

 
Alis
2617 příspěvků 25.08.09 20:27
Re: Pomazánka z vepřového masa

pamatuji vepřové konzervy, kde bylo maso, maso, maso, pak skvělá rosolovitá šťáva a milimetrová vrstvička sádla. Vepřové není zas tak tučné, pokud je kvalitní. Tyto konzervy jsem milovala, milovala jsem z nich i tuto pomazánku. I tak byla pomazánka šťavnatá a dobře roztíratelná, nebylo potřeba hledat konzervu čím tučnější tím lepší. O takovou konzervu jsem však již dlouhá léta nezavadila.

 
ahas-ver  25.08.09 20:19
Re: Pomazánka z vepřového masa

Milá alis, pokud někomu stačí sádlo, tak ať si udělá pomazánku ze sádla. Píši o vepřovém masu, lze použít i domácí konzervu. Vepřové je holt tučné, to už tak chodí…

 
Alis
2617 příspěvků 25.08.09 20:12
Re: Pomazánka z vepřového masa

ani čínské vepřové konzervy už nejsou kvalitní, ale pokud někomu stačí sádlo…

 
ahas-ver  25.08.09 20:11
Re: Pomazánka z vepřového masa

dobrota

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Restovaná kuřecí játra


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz