Recept Pomazánka z vepřového masa

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pomazánka z vepřového masa

Postup

Obsah vepřové konzervy vyjmeme a vložíme do hlubší mísy, bujónky nebo salátové mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lžíci hořčice, špetku pepře a soli. Celá příprava spočívá v promíchání této směsi na pastózní pomazánku. Doporučuji míchat vidličkou, ta se mi osvědčila nejlépe. Hotová pomazánka je nejchutnější čerstvá nebo mírně odleželá. Čím je konzerva tučnější, tím chutnější a roztíratelnější je výsledný produkt.

Recept je z kategorií: Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.08.09 vloženo
  • 14567x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • 1 kvalitní konzerva vepřového masa (nejlépe čínská)
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 středně velká cibule
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem popř. servírujeme jako jednohubky s ozdobou pažitky nebo papriky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 01.01.16 10:44

Nepoužila jsem konzervu, nýbrž dušený méně tučný vepřový ořez. Podávala jsem s česnekovanými topinkami a strouhaným křenem (kdo chtěl). Pomazánka si zasloužila výrazněji okořenit; patrně kdybych použila konzervu „obohacenou“ solicí směsí a glutamátem, chuť by byla plnější sama o sobě :think: .

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pomazánka z vepřového masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ahas-ver 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.08.09 14:14
Re: Pomazánka z vepřového masa

Díky za zajímavý odkaz. Uvedená firma vyrábí produkty z vepřového masa - jak tvrdí - sice „čínskou tradiční recepturou“, ale jsou to české výrobky, respektive výrobky evropské unie. Ty původní konzervy, lančmíty apod., které tu byly k sehnání ještě před cca 10 lety, byl skutečný dovoz z Číny. A to bylo o něčem jiném.

 
goralka
271 příspěvků 26.08.09 05:36
Re: Pomazánka z vepřového masa

a toto tu nefunguje? http://www.maling.cz/products.html

 
ahas-ver 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.08.09 20:37
Re: Pomazánka z vepřového masa

Máš pravdu, ty konzervy měly značku Ma-Ling, dnes už opravdu nejsou k sehnání. Byly dost tučné, ale složka masa byla kvalitní, nechybělo ovšem i sádlo a kvalitní rosol. Proto píši, že je potřeba použít kvalitní konzervu. Těžko se takové dnes shání.

 
Alis
2617 příspěvků 25.08.09 20:27
Re: Pomazánka z vepřového masa

pamatuji vepřové konzervy, kde bylo maso, maso, maso, pak skvělá rosolovitá šťáva a milimetrová vrstvička sádla. Vepřové není zas tak tučné, pokud je kvalitní. Tyto konzervy jsem milovala, milovala jsem z nich i tuto pomazánku. I tak byla pomazánka šťavnatá a dobře roztíratelná, nebylo potřeba hledat konzervu čím tučnější tím lepší. O takovou konzervu jsem však již dlouhá léta nezavadila.

 
ahas-ver 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.08.09 20:19
Re: Pomazánka z vepřového masa

Milá alis, pokud někomu stačí sádlo, tak ať si udělá pomazánku ze sádla. Píši o vepřovém masu, lze použít i domácí konzervu. Vepřové je holt tučné, to už tak chodí…

 
Alis
2617 příspěvků 25.08.09 20:12
Re: Pomazánka z vepřového masa

ani čínské vepřové konzervy už nejsou kvalitní, ale pokud někomu stačí sádlo…

 
ahas-ver 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.08.09 20:11
Re: Pomazánka z vepřového masa

dobrota

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Cuketové placky Cuketové placky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz