Recept Pomazánka z vepřového jazyka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vepřový jazyk omyjeme a uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Česnek rozetřeme se solí a touto pastou potřeme uvařené jazyky. Dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme cca 20 min při středním výkonu trouby.

Upečený jazyk rozkrájíme na malé kousky a spolu s pomazánkovým máslem ušleháme pomocí tyčového mixéru do jemné hmoty.

Pomazánku dochutíme solí, popř. česnekem.

Vhodným doplňkem je pečivo, cibule a kyselý okurek.

Nahlásit recept

  • 27.12.10 vloženo
  • 1420x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Ingredience

  • 3 ks vepřového jazyka
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 palička česneku
  • voda na dušení a podlití
  • 200g pomazánkového másla

Doporučená příloha

  • Pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pomazánka z vepřového jazyka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz