Recept Pomazánka z vařeného masa

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pomazánka z vařeného masa

Postup

Maso umeleme, přidáme tuk a jemně nakrájenou nebo pomletou cibuli, ochutíme solí a pepřem a dokonale promícháme. Přidáme hořčici dle potřeby naředěnou vývarem a ještě promícháme. Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže

Nahlásit recept

  • 01.06.05 vloženo
  • 25492x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g masa z vývaru
  • 100 g tuku
  • cibule
  • hořčice
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • chléb, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 20.6.15 22:26

Tuk jsem nahradila troškou majonézy a přidala harisu.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Pomazánka z vařeného masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pomazánka z vařeného masa

daduuja
1146 příspěvků 23.6.15 14:42
birkana
1687 příspěvků 22.6.15 09:39

@daduuja , proč mě mučíš hned po ránu :lol: :lol: :mavam:. Já jsem si ten kousek s tím klepavým lojem představila a už mi kapou sliny :kytka:. A ještě když u toho předního hovězího byla taková ta „provázkovitá“ na řezu oválná, nažloutlá šlacha, to byla teprve pro mě pochoutka z nejmilejších :srdce:. Já jsem tu vařenou šlachu postupně odloupávala (ty nitky) a vychutnávala je do posledního kousku. Dík za připomenutí dětství :mavam:

Edit: překlep a nedoklep :pocitac:

Příspěvek upraven 22.06.15 v 09:41

daduuja
1146 příspěvků 22.6.15 09:33

@suzanka, návštěva, která nepřijde na koleno si nezaslouží být zvána :-) přidala jsem smaženou vietnamskou kupovanou křupavou cibulku, ladila tam :-)

daduuja
1146 příspěvků 22.6.15 09:28

Z kila a půl hovězího žebra jsem uvařila polévku a maso jsme měli k večeři s křenem a hořčicí, delikatesa :-) a vzpomínka na dětství, kdy se hovězí polévka vařívala skoro každou neděli, kolem 10h bylo maso měkké a mamka vyndala kus s tím klepavým lojem tátovi na talíř a on nám ukrajoval sousta, posolil, trošku hořčice… :-)

Ze zbytků a nebylo jich moc :-) byla nakonec pomazánka, měkký chleba, mísa salátu. Dnes bude vajíčková :-)

suzanka
161 příspěvků 21.6.15 20:00

Jo, zbytky jednou byly, kdyz navsteva neprisla :-))) nej byla ta krupava krusticka semleta do te pomazanky :-))) zase slintam…
:jazyk:

parles
302 příspěvků 21.6.15 18:59

@suzanka, u mne nemožné! Ještě jsem nikdy neměl zbytky z kolena! :lol:

birkana
1687 příspěvků 21.6.15 15:13

Dělám velice podobnou, jen místo tuku semelu s masem kousek uzeného bůčku :idea:. S tmavým chlebem jedinečné…

Zuzka1973
2358 příspěvků 21.6.15 15:00

Tatínek ji miloval z kousku pečeného bůčku a u nás zase frčí tato varianta, z vařeného masa z vývaru.
Díky za připomenutí, už jsme ji dlouho neměli a přitom kolikrát člověk přemýšlí, co k večeři :kytka:

suzanka
161 příspěvků 21.6.15 13:45

Moc chutné, naposledy jsem dělala ze zbytků z kolena, luxus :lol: :lol: :lol: :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz