Recept Pomazánka z černého kořene

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Syrový kořen oškrabeme a nastrouháme. Pokapeme citronem, promícháme s bílým jogurtem a namažeme na chlebíčky. Ozdobíme nakrájeným citronem a petrželkou. Chutí i vzhledem se velice podobají chlebíčkům humrovým. Pozn. Pozor při loupání, černý kořen pouští pryskyřici, která jde velmi špatně umýt. (A to ani mýdlem a "rejžákem") *Černý kořen neboli "mord španělský" je lahůdková a dietická, kořenová zelenina. Obsahuje množství inulínu, který je na rozdíl od škrobu tvořen fruktózou a proto je doporučován diabetikům. Syrový připomíná chutí vlašské ořechy. Po oloupání se musí černý kořen ponořit do okyselené vody nebo mléka aby neztmavl. Hodí se do polévek, salátů, pomazánek a dalších zeleninových jídel. Lze jej také marinovat se solí, olejem, cit. šťávou a bylinkami.

Recept je z kategorií: Zeleninové pomazánky

Nahlásit recept

  • 03.09.07 vloženo
  • 4158x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g černého kořene
  • 50 g bílého jogurtu
  • perželka
  • citron

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pomazánka z černého kořene

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pomazánka z černého kořene

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pomazánka z černého kořene

Opět recept, který mi udělal radost…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz