Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vejce a nivu nahrubo nastrouháme, smícháme s pomazánkovým máslem a pomocí vidličky rozmělníme případné větší kousky. Mírně povolíme nálevem z oliv. Pokud by konzistence byla stále hustá a pomazánka již dost slaná, naředíme ji šlehačkou. Cibulku nakrájíme velmi nadrobno, stejně jako olivy a přimícháme do směsi. Chuť doladíme pepřem, případně solí. Původ: moje včerejší zdařilé tvoření ve stylu "co dům dal"
Recept je z kategorií: Pomazánky
pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
17.6.18 13:33
místo pomazánkového másla jsem dala máslo klasické - utřené,
množství jsem uzpůsobila tak, aby to bylo mazatelné
Moc dobrá pomazánka, pro dnešní horké odpoledne jako dělaná, pro
odlehčení korpusy z okurek - salátovek…
Foto v komentáři.
Jen jsem tedy nesolila - niva a olivy bohatě dosolily za mě
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pomazánka s nivou, vejci a olivami
Místo pomazánkového másla jsem dala máslo klasické - utřené, množství jsem uzpůsobila tak, aby to bylo mazatelné
Moc dobrá pomazánka, pro dnešní horké
odpoledne jako dělaná, pro odlehčení korpusy z okurek - salátovek…
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
Keby nám cez víkend neštrajkoval internet, bola by na dnešné vianočné mecheché v robote, takto ide len do obľúbených.
Bono, mám nasušené pálivé i nepálivé papričky a byl to momentální nápad, zřejmě inspirovaný pomazánkami co jsme viděli u tureckých prodavačů a že jich nebylo málo. Kupuji po jednom kelímku, ale nejvíce 3 druhy … pomazánky jsou z fety.
Proto jsem se nadchla i pro tuto pomazánku a až vyzkouším, dám vědět … protože to musí být dobrota.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
nic červeného v původní verzi nebylo, ale nakonec proč ne. Ta moje pomazánka byla krásně dožluta (domácí vajíčka) až do vesele zelena (to ty olivy). Takové jarní barvy uprostřed zimy. Ale na vánoční a novoroční chlebíčky jako stvořená.
Janinko, dobrou chuť…!
Dovezli jsme si z bývalé NDR velké, zelené olivy … plněné fetou. Marinované ve slaném nálevu s olejem a bylinkách, mírně pálivé. Budu tvořit a snad i dodržím recept … viděla bych tam ještě i něco červeného. Budou jednohubky. Díky za návod.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Blani, myslím, že se recept dobře hodí na mezi-sváteční nebo silvestrovské chlebíčky, hlavně proto jsem ho napsala. Znám spoustu pomazánek a většinou je ve spěchu i kupuji hotové v kalíškách nebo v lahůdkářství, ale podobnou té výše uvedené jsem ještě neochutnala… Fakt se vydařila. A - hlavním důvodem jejího vzniku byla nutnost nějak upotřebit tři vajíčka natvrdo uvařená…:-)
Krásný nedělní večer. B.
… a opět vypadá moooc dobře, ukládám
.