Recept Pomazánka od Václavíkové

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pomazánka od Václavíkové

Úvod

Jednoduchá pomazánka, jak mě jí naučila babička. Každý chlap, kterého znám se po ní může utlouct.

Postup

Příprava je velmi náročná a určitě Vám dá zabrat!!!
Dietní salám si nakrájíme na kostičky a všechno jak to leží hodíme do mísy a zamícháme.
Hotovo! :-D

Recept je z kategorií: Pomazánky Recepty na Silvestr Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 30.12.13 vloženo
  • 11739x zobrazeno

Ingredience

  • vepřová konzerva
  • šálek sladké smetany
  • 10dkg dietního salámu (krájeného na plátky)
  • 5dkg na hrubo nastrouhaného sýra
  • 2 lžičky francouzské hořčice
  • trochu pálivé papriky nebo ďábelskou pomazánku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

kuba74656 02.01.14 17:05

Velmi chutná pomazánka, k pivu jak dělaná :)

Odkaz na uvaření

piedra 30.12.13 01:46

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pomazánka od Václavíkové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tlustá bába
1211 příspěvků 31.12.13 03:33

Casino, já smekám! :potlesk:

casino
4482 příspěvků 31.12.13 01:27
Milé dámy...

@esmeralda byla rychlejší :)
Zdá se, že jedině @Zuzka1973 recept pochopila :) a když už je toho Silvestra, pokuste se na recept podívat jako na příspěvek k našemu obveselení :)
Proč hned tak zhurta hovořit o projímadle, zmatlanině, sajrajtu? Už tu chybí jen kejda a poblion! ;)
Myslím, že rcp je originální použitím smetany a vepře, ale proto to ještě nutně nemusí být prasárna. Autorka akorát tím čuníkem vylepšila to, co, troufám si říci, většina z nás už zkusila s majonézou nebo taveňákem.
Autor prvního komentáře se na LABU na věky zapsal větou: Některá jídla by se snad ani neměla fotit! :potlesk:
Patrně i toto je ten případ…, ale když popatříte SEM tak, mu jistě dáte za pravdu :mrgreen:

Autorce bych poradil, aby v surovinách nespecifikovala konkrétní množství smetany (šálek může být také 240 ml)
… vlci se nažerou a Labužnice zůstanou celé :P
Veselý závěr roku vinšují casino s MAKRONKAMI :mavam:

Příspěvek upraven 31.12.13 v 01:37

esmeralda
4813 příspěvků 31.12.13 00:50

Piedra je možná začátečnice a tato pomazánka není, evidentně, její výmysl.
Asi jí ale chutnala, proto ji sem dala.

Ani já nejsem fanda takovýchto pomazánek, ale každý máme jiné chutě.

A že nevypadá hezky? Mezi námi děvčaty, ona žádná pomazánka nevypadá moc pěkně a proto se zdobí vším možným.

Moc se mi líbí též kombinace dietního salámu a smetany. Připomíná mi to časy, kdy jsem pracovala jako barmanka, kde si děvčata objednala Diet Coke a do toho dva prcky Honzíka Procházky.

Ale člověk nikdy neví po čem se hubne. Já stale ještě čekám…

Dadooa
268 příspěvků 30.12.13 21:55

@Zuzka1973 Nemusim nutne oliznout ho.no, abych se ujistila, ze je to hnusny. A nemusim nutne udelat a pozrit tuhle zmatlaninu, abych…
Staci mi precist ingredience a bezpecne vim, ze tohle bych nepozrela ani nahodou, protoze se proste mam prilis rada, nez abych se cpala sajrajty.
Tohle se hodi jako mnamka pro manzu z mimibizaru, hned po kecupove poblifce a knedlikovem prekvapeni.. je to naprosto stejne kategorie :-(

Jesteze tam jsou ty tri vlajky, to fakt povysilo o tridu :-(

Příspěvek upraven 30.12.13 v 21:56

pekarka
410 příspěvků 30.12.13 19:16

Já koukám na obrázek a připadá mi to, že už to asi někdo měl. No takovou pomazánku by u nás teda nikdo nejedl.

piedra
5 příspěvků 30.12.13 17:37

Tím se myslí jakákoli ostřejší prodávaná pomazánka: Ďábelské tousty, Matěj od Hamé atd.
Pomazánka dostane větší říz. Já raději dávám papriku ( vyjde to levněji) a občas přidám i čerstvě nastrouhané chilli.

hippolyta
394 příspěvků 30.12.13 16:47

No jo, birkano, ale to už nebude ono :- ). I když představa, že vynechávám dietní salám a liju šlehačku rovnou do vepřovýho… no, taky není k zahození!

Prosím, co je to „ďábelská pomazánka“, co se má případně dát místo trochy pálivé papriky?

Příspěvek upraven 30.12.13 v 16:47

birkana
1682 příspěvků 30.12.13 15:45

Mně to zase vzdáleně připomnělo pomazánku ze 70-tých let minulého století: do majolky zamíchat nastrouhanou imitaci (suchý salám) a strouhaný eidam; kdo se chtěl rozšoupnout, vrazil do toho jemně posekaný hermelín!

Chápu, že z kvalitní (domácí) vepřovky se to udělat dá, pak mi ale připadá (stejně jako @Zuzka1973 ) ten salám zbytečný.

Když už zainvestovat do vepřového masa, pak jej snad raději upéci a udělat pomazánku z pečeného :think:

piedra
5 příspěvků 30.12.13 15:03

Chápu, že když se jen podíváte na ingredience, tak se Vám pomazánka nezdá. Měla jsem to úplně stejně.
Nicméně, když jsem pomazané chlebíčky položila na stůl, nestačila jsem se divit, jak rychle vše mizelo. Teď už musím dělat pomazánku z trojité dávky a nikdy se mi nestalo, že by se nesnědla.

to Zuzka1973: Je samozřejmě potřeba vybrat tu konzervu, která má největší masový podíl. Ale to je na každém, kolik do toho chce zainvestovat.

Zuzka1973
2272 příspěvků 30.12.13 11:20

Recept nekomentuju, protože jsem neochutnala, tak nemám právo soudit, ale tohle mě dostalo:

všechno jak to leží hodíme do mísy a zamícháme.

Do JAKÉ mísy, prosím: :D
Fakt se omlouvám, ale mně to připomnělo ten vtip: „…a za stálého míchání lejeme do záchodové mísy…“ :oops:

Jinak: z koupené vepřové konzervy se v dnešní době nedá již vykřesat to, co z ní šlo vykřesat kdysi
A s domácí vepřovkou bych si poradila bez toho salámu a s ohledem na zvyklosti naší rodiny bych musela „překopat“ ingredience… odlehčit…

Příspěvek upraven 30.12.13 v 11:20

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Cibulačka Cibulačka
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz