Recept Pomazánka na topinky 2

Baborka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Recept je opravdu jednoduchý a hlavně moc dobrý. Vše semeleme na masovém strojku, přidáme koření a sádlo, vaříme asi 15 minut. Ve směsi se musí roztavit sýr. Musíme míchat, jinak se nám sýr přichytí na dno hrnce. Teplou směs plníme do skleniček, uzavřeme a sterilizujeme 30 minut při 80 st.C. Tato dávka vyjde zhruba na 5 skleniček 300 ml. Já většinou dělám z dvojité dávky. V zimě je to lahůdka na topinky, zvlášť když do směsi dáte koření dle vlastní chuti. Jen upozorňuji, že se koření ještě ve sněsi rozleží.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 16.09.06 vloženo
  • 15756x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Ingredience

  • 500 g rajčat
  • 500 g paprik
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku, já dávám více tak 6 ks
  • 500 g dobré sekané ( ne sojové )
  • 200 g sýra - cihla
  • 1/4 balíčku deka, důležité kvůli konzervaci
  • sůl, s ní už opatrně Deko je již slané
  • pepř, sladká a palivá paprika, ďábelské koření, čili atd., prostě koření dle vlastní chuti
  • 150 g sádla nebo 100g oleje

Doporučená příloha

  • topinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pomazánka na topinky 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pomazánka na topinky 2

Baborka
18 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pomazánka na topinky

Ještě jednu poznámku, recept je totiž původně s konzervou lančmít ( v dnešní době brr ), proto jsem ho nejdřív zkoušela nahradit českým salámem ( není to ono ), pak konzervou Hovězí ve vlastní šťávě ( dnes taky už brr ) a nakonec jsem právě skončila u sekané - dobré. Je to vyzkoušené, že to nic nedělá.

Baborka
18 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pomazánka na topinky

Ta sekaná je hotová, ale musí být fakt dobrá. Nic se s tím nestane je tam deko.

Labužník Daníček02
26 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pomazánka na topinky

Souhlasim s petjuu. Dat tam hotovou sekanou je bud sebevrazda nebo musite mit znameho reznika. Skladovat tohle treba pul roku (i presto, ze je to zahrate na 80 C) mi pripada nebezpecne. Dejte tam radsi mlete cerstve maso a rozhodne radsi i ten sojovy granulat nez hotovou sekanou.

petjuu
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pomazánka na topinky

Já bych tam dala to maso na sekanou. A i když mám taky radši maso,dobře upravenej sojovej granulát by mohl být taky.(To pro ty co nejí zvířátka)

oldsoft
682 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pomazánka na topinky

Hotová sekaná to bude, viz ta poznámka, že nemá být sójová (brrr…)

Labužník kyticka02
18 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pomazánka na topinky

Barborko,
500 g sekane jako hotoveho vyrobku, nebo masa na sekanou???

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Štika na smetaně Štika na smetaně
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz