Recept Pomalu pečený bůček s bramborovo-celerovo-hruškovou přílohou

(Hodnoceno 3x) Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pomalu pečený bůček s bramborovo-celerovo-hruškovou přílohou

Úvod

Nejsem příznivec přidávání receptů z jiných zdrojů. Maso moc nemusím, spíš poslední dobou vůbec ne. Bůček jsem nejedla v žádné úpravě možná tak tři roky. Ale nějak se to sešlo - zima se nechce pořád vzdát, tělo si asi žádá trochu tuku a v posledním čísle Apetitu mne pohled na pečený bůček s podivnou kaší zaujal tak, že jsem neodolala. Trochu jsem pozměnila, ale ne moc... přesné míry a váhy tentokrát neuvádím, není to nutné...

Postup

Bůček z vrchní strany rozkostičkujeme do úrovně tuku, do zářezů dáme MALIČKO dijonské hořčice, celou flákotku posolíme, porozmarýnujeme, opepříme, pomasírujeme a dáme přikryté péct kůží dolů na 150 stupňů bez podlití minimálně na hodinu spíše hodinu a půl dle velikosti masa. Až je maso měkké, odklopíme, otočíme kůží nahoru a přidáme na 180 st., pokud máme, zapneme horkovzduch. Brambory a celer v poměru 2:1 spíše trochu ve prospěch celeru nakrájíme na drobné kostky a dáme vařit doměkka. Měkké slijeme, přidáme hrušku nakrájenou na velmi drobné kousíčky, kus másla, osolíme, rozšťoucháme tak, aby v hmotě zbyly kousky, přikryjeme a necháme chvilku odpočinout. Mezitím vyjmeme maso, přikryjeme alobalem a necháme rovněž chvíli rozjímat. Na talíř dáme tu podivnou šťuchanou směs, navrch strouhneme nepatrně citronové kúry - lze vynechat, přiložíme bůček nakrájený na jemné plátky, který pokapeme výpekem.

Recept je z kategorií: Maso Speciality z vepřového bůčku Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 15.02.13 vloženo
  • 4561x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Ingredience

  • libový bůček bez kosti s kůží
  • dijonská hořčice
  • rozmarýn, sůl, hrubě mletý pepř
  • brambory
  • celer
  • hruška
  • citronová kúra
  • máslo

Doporučená příloha

  • v receptu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 7.4.17 14:42

Měla jsem obavu, jak tu kaši přijme můj muž :D
Ale nakonec si přidal i porci, kterou měl mít na zítra…

Bůček jsem pekla opravdu hodně pomalu a dlouho - takže se nádherně rozpadal, rozmarýn použit čerstvý, z květináče na parapetu…

Kaše dělaná půl na půl brambory a celer, na porci stačilo sto gramů vařených brambor, sto gramů celere a cca padesát gramů hrušky…

Velmi dobré!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Jari 5.2.17 20:51

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

sliva78 10.11.15 18:31

… tento recept dokazuje, že v jednoduchosti je krása. Nekomplikovaná a opravdu výtečná chuť. Nutno podotknout, že jsem pekla pod poklicí 3,5h. Masíčko bylo křehoučké… prostě mňam včetně přílohy.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pomalu pečený bůček s bramborovo-celerovo-hruškovou přílohou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pomalu pečený bůček s bramborovo-celerovo-hruškovou přílohou

Zuzka1973
2379 příspěvků 7.4.17 14:47

Měla jsem obavu, jak tu kaši přijme můj muž :D
Ale nakonec si přidal i porci, kterou měl mít na zítra…

Bůček jsem pekla opravdu hodně pomalu a dlouho - takže se nádherně rozpadal, rozmarýn použit čerstvý, z květináče na parapetu…

Kaše dělaná půl na půl brambory a celer, na porci stačilo sto gramů vařených brambor, sto gramů celere a cca padesát gramů hrušky…

Velmi dobré!
Rozhodně dávám k oblíbeným, myslím, že nebylo u nás naposledy… :kytka:

Jen mi nešly dodržet ty jemné plátky :oops:
Maso se tak rozpadalo, že byl zázrak, že se mi ho povedlo přendat na talíř ;)
Měla jsem co dělat ho i jen vcelku otočit k dopečení :)

Příspěvek upraven 07.04.17 v 16:01

Eja
3887 příspěvků 11.11.15 11:18
Sliva78

Jsem ráda, že chutnalo. Pomalým pečením jsi to myslím posunula ještě o level výš :mavam:

Roomanka
205 příspěvků 15.2.13 22:39

Ou ou, tak to je tedy maso! To musím vyzkoušet, díky!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz