Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejsem příznivec přidávání receptů z jiných zdrojů.
Maso moc nemusím, spíš poslední dobou vůbec ne.
Bůček jsem nejedla v žádné úpravě možná tak tři roky.
Ale nějak se to sešlo - zima se nechce pořád vzdát, tělo si asi žádá
trochu tuku a v posledním čísle Apetitu mne pohled na pečený bůček
s podivnou kaší zaujal tak, že jsem neodolala. Trochu jsem pozměnila, ale
ne moc… přesné míry a váhy tentokrát neuvádím, není to nutné…
Bůček z vrchní strany rozkostičkujeme do úrovně tuku, do zářezů dáme MALIČKO dijonské hořčice, celou flákotku posolíme, porozmarýnujeme, opepříme, pomasírujeme a dáme přikryté péct kůží dolů na 150 stupňů bez podlití minimálně na hodinu spíše hodinu a půl dle velikosti masa. Až je maso měkké, odklopíme, otočíme kůží nahoru a přidáme na 180 st., pokud máme, zapneme horkovzduch. Brambory a celer v poměru 2:1 spíše trochu ve prospěch celeru nakrájíme na drobné kostky a dáme vařit doměkka. Měkké slijeme, přidáme hrušku nakrájenou na velmi drobné kousíčky, kus másla, osolíme, rozšťoucháme tak, aby v hmotě zbyly kousky, přikryjeme a necháme chvilku odpočinout. Mezitím vyjmeme maso, přikryjeme alobalem a necháme rovněž chvíli rozjímat. Na talíř dáme tu podivnou šťuchanou směs, navrch strouhneme nepatrně citronové kúry - lze vynechat, přiložíme bůček nakrájený na jemné plátky, který pokapeme výpekem.
Recept je z kategorií: Maso Speciality z vepřového bůčku Vepřové maso
v receptu
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
7.4.17 14:42
Měla jsem obavu, jak tu kaši přijme můj muž
Ale nakonec si přidal i porci, kterou měl mít na zítra…
Bůček jsem pekla opravdu hodně pomalu a dlouho - takže se nádherně rozpadal, rozmarýn použit čerstvý, z květináče na parapetu…
Kaše dělaná půl na půl brambory a celer, na porci stačilo sto gramů vařených brambor, sto gramů celere a cca padesát gramů hrušky…
Velmi dobré!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi10.11.15 18:31
… tento recept dokazuje, že v jednoduchosti je krása. Nekomplikovaná a opravdu výtečná chuť. Nutno podotknout, že jsem pekla pod poklicí 3,5h. Masíčko bylo křehoučké… prostě mňam včetně přílohy.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pomalu pečený bůček s bramborovo-celerovo-hruškovou přílohou
Měla jsem obavu, jak tu kaši přijme můj muž
Ale nakonec si přidal i porci, kterou měl mít na zítra…
Bůček jsem pekla opravdu hodně pomalu a dlouho - takže se nádherně rozpadal, rozmarýn použit čerstvý, z květináče na parapetu…
Kaše dělaná půl na půl brambory a celer, na porci stačilo sto gramů vařených brambor, sto gramů celere a cca padesát gramů hrušky…
Velmi dobré!
Rozhodně dávám k oblíbeným, myslím, že nebylo u nás naposledy…
Jen mi nešly dodržet ty jemné plátky


Maso se tak rozpadalo, že byl zázrak, že se mi ho povedlo přendat na talíř
Měla jsem co dělat ho i jen vcelku otočit k dopečení
Příspěvek upraven 07.04.17 v 16:01
Jsem ráda, že chutnalo. Pomalým pečením jsi to myslím posunula ještě o level výš
205 příspěvků 15.2.13 22:39
Ou ou, tak to je tedy maso! To musím vyzkoušet, díky!