Recept Pomalu pečený bůček s bramborovo-celerovo-hruškovou přílohou

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pomalu pečený bůček s bramborovo-celerovo-hruškovou přílohou

Úvod

Nejsem příznivec přidávání receptů z jiných zdrojů.
Maso moc nemusím, spíš poslední dobou vůbec ne.
Bůček jsem nejedla v žádné úpravě možná tak tři roky.
Ale nějak se to sešlo - zima se nechce pořád vzdát, tělo si asi žádá trochu tuku a v posledním čísle Apetitu mne pohled na pečený bůček s podivnou kaší zaujal tak, že jsem neodolala. Trochu jsem pozměnila, ale ne moc… přesné míry a váhy tentokrát neuvádím, není to nutné…

Postup

Bůček z vrchní strany rozkostičkujeme do úrovně tuku, do zářezů dáme MALIČKO dijonské hořčice, celou flákotku posolíme, porozmarýnujeme, opepříme, pomasírujeme a dáme přikryté péct kůží dolů na 150 stupňů bez podlití minimálně na hodinu spíše hodinu a půl dle velikosti masa.

Až je maso měkké, odklopíme, otočíme kůží nahoru a přidáme na 180 st., pokud máme, zapneme horkovzduch.

Brambory a celer v poměru 2:1 spíše trochu ve prospěch celeru nakrájíme na drobné kostky a dáme vařit doměkka. Měkké slijeme, přidáme hrušku nakrájenou na velmi drobné kousíčky, kus másla, osolíme, rozšťoucháme tak, aby v hmotě zbyly kousky, přikryjeme a necháme chvilku odpočinout.
Mezitím vyjmeme maso, přikryjeme alobalem a necháme rovněž chvíli rozjímat.

Na talíř dáme tu podivnou šťuchanou směs, navrch strouhneme nepatrně citronové kúry - lze vynechat, přiložíme bůček nakrájený na jemné plátky, který pokapeme výpekem.

Recept je z kategorií: Maso Speciality z vepřového bůčku Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 15.02.13 vloženo
  • 3331x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Ingredience

  • libový bůček bez kosti s kůží
  • dijonská hořčice
  • rozmarýn, sůl, hrubě mletý pepř
  • brambory
  • celer
  • hruška
  • citronová kúra
  • máslo

Doporučená příloha

  • v receptu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 07.04.17 14:42

Měla jsem obavu, jak tu kaši přijme můj muž :D
Ale nakonec si přidal i porci, kterou měl mít na zítra…

Bůček jsem pekla opravdu hodně pomalu a dlouho - takže se nádherně rozpadal, rozmarýn použit čerstvý, z květináče na parapetu…

Kaše dělaná půl na půl brambory a celer, na porci stačilo sto gramů vařených brambor, sto gramů celere a cca padesát gramů hrušky…

Velmi dobré!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Jari 05.02.17 20:51

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

sliva78 10.11.15 18:31

… tento recept dokazuje, že v jednoduchosti je krása. Nekomplikovaná a opravdu výtečná chuť. Nutno podotknout, že jsem pekla pod poklicí 3,5h. Masíčko bylo křehoučké… prostě mňam včetně přílohy.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pomalu pečený bůček s bramborovo-celerovo-hruškovou přílohou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2294 příspěvků 07.04.17 14:47

Měla jsem obavu, jak tu kaši přijme můj muž :D
Ale nakonec si přidal i porci, kterou měl mít na zítra…

Bůček jsem pekla opravdu hodně pomalu a dlouho - takže se nádherně rozpadal, rozmarýn použit čerstvý, z květináče na parapetu…

Kaše dělaná půl na půl brambory a celer, na porci stačilo sto gramů vařených brambor, sto gramů celere a cca padesát gramů hrušky…

Velmi dobré!
Rozhodně dávám k oblíbeným, myslím, že nebylo u nás naposledy… :kytka:

Jen mi nešly dodržet ty jemné plátky :oops:
Maso se tak rozpadalo, že byl zázrak, že se mi ho povedlo přendat na talíř ;)
Měla jsem co dělat ho i jen vcelku otočit k dopečení :)

Příspěvek upraven 07.04.17 v 16:01

Eja
3842 příspěvků 11.11.15 11:18
Sliva78

Jsem ráda, že chutnalo. Pomalým pečením jsi to myslím posunula ještě o level výš :mavam:

Roomanka
205 příspěvků 15.02.13 22:39

Ou ou, tak to je tedy maso! To musím vyzkoušet, díky!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Ořechový koláč Ořechový koláč
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz