Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Předehřát troubu na 230°C. Pomocí ostrého nožíku (nebo opatrně čistou žiletkou) nařezat do kůže 5 mm rovnoběžné blízko u sebe zářezy po celém ramínku. Rozdrtit česnek s fenyklovými semínky a smíchat je se solí, pepřem a chilli podle chuti. Směs vetřít do povrchu i zářezů kůže. Ramínko položit kůží nahoru na mřížku v pekáči a péct asi 30 minut, nebo až kůže začne praskat, dostane puchýře a začne se barvit dohněda. Obrátit maso a zalít polovinou citronu a 2 lžícemi oleje. Snížit teplotu v troubě na 120°C anechat maso péct celou noc, nebo den asi 8 + hodin. Sem tam maso otočit, zalít trochou citronu a popřípadě přidat trochu oleje, je-li nutné. Ramínko je upečené, když je pod křupavou kůží úplně měkké a málem odpadává od kosti. Zbytek, citronové šťávy, nebo trochu vína nalít do pekáče, uvolnit přípek a nalít vše na upečené ramínko. Každému u stolu ukrojit kousky masa z různých částí ramínka i s křupavou kůži.
Recept je z kategorií: Vepřové pečeně
osmazene brambory a zelenina al forno.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pomalu pečené vepřové ramínko