Recept Pomalu pečené vepřové na červeném zelí
daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
kuchařka Albert
Postup
Troubu předehřejeme na 110°C. Maso osolíme, opepříme a svážeme kuchyňským provázkem a na oleji na mírném ohni ze všech stran opečeme. Opečené maso vyndáme a na pánev dáme česnek, rozmarýn, bobkové listy, badyány, kmín a opékáme asi 2 minuty. Přilijeme víno a necháme odvařit přípečky. Vrátíme maso, zalijeme vývarem a sójovou omáčkou a přivedeme k varu. Nádobu s masem přikryjeme poklicí a dáme péct do trouby na 5h. Každou hodinu maso otočíme. Přidáme pokrájené zelí smíchané s cukrem a pečeme další 2h. Mne zaujala ta voňavá omáčka. Pekla jsem kotlety s kostí, asi kilo. Recept jsem dodržela do chvíle dání do trouby, pak jsem pekla na 130°C necelé tři hodiny. Maso bylo měkké a šťavnaté. Omáčku jsem zredukovala na požadovanou hustotu na sporáku. Místo zelí jsem povařila listy kapusty asi 4 minuty, prudce zchladila a nakrájela na drobné kousky. Na pánvi na lžíci oleje jsem opekla nakrájenou cibuli, přidala dva celé stroužky česneku, které jsem po chvíli vyndala a přidala kapustu, podlila malinko vývarem, ochutila solí, pepřem, muškátovým oříškem, špetkou drceného kmínu a dodusila doměkka, na závěr jsem ji zjemnila smetanou. Šišky z bramborového těsta jsem opekla na lžíci oleje. Moc dobrý oběd k svátku MDŽ :-)
Recept je z kategorií: Krkovička
- 08.03.15 vloženo
- 4534x zobrazeno
Čas přípravy
- 7h
Ingredience
- 1,6kg krkovice
- sůl, pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku nakrájeného nahrubo
- 2 snítky rozmarýnu
- 3 bobkové listy
- 3 hvězdičky badyánu
- 1 lžička kmínu
- 500ml kuřecího vývaru
- 125ml červeného vína
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 800g červeného hlávkového zelí
- 2 lžíce třtinového cukru.
Doporučená příloha
zelí
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pomalu pečené vepřové na červeném zelí
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Pomalu pečené vepřové na červeném zelí