Recept Pomalu pečené vepřové na červeném zelí

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pomalu pečené vepřové na červeném zelí

Úvod

kuchařka Albert

Postup

Troubu předehřejeme na 110°C.
Maso osolíme, opepříme a svážeme kuchyňským provázkem a na oleji na mírném ohni ze všech stran opečeme.
Opečené maso vyndáme a na pánev dáme česnek, rozmarýn, bobkové listy, badyány, kmín a opékáme asi 2 minuty.
Přilijeme víno a necháme odvařit přípečky.
Vrátíme maso, zalijeme vývarem a sójovou omáčkou a přivedeme k varu.
Nádobu s masem přikryjeme poklicí a dáme péct do trouby na 5h. Každou hodinu maso otočíme.
Přidáme pokrájené zelí smíchané s cukrem a pečeme další 2h.

Mne zaujala ta voňavá omáčka.
Pekla jsem kotlety s kostí, asi kilo.
Recept jsem dodržela do chvíle dání do trouby, pak jsem pekla na 130°C necelé tři hodiny. Maso bylo měkké a šťavnaté. Omáčku jsem zredukovala na požadovanou hustotu na sporáku.
Místo zelí jsem povařila listy kapusty asi 4 minuty, prudce zchladila a nakrájela na drobné kousky. Na pánvi na lžíci oleje jsem opekla nakrájenou cibuli, přidala dva celé stroužky česneku, které jsem po chvíli vyndala a přidala kapustu, podlila malinko vývarem, ochutila solí, pepřem, muškátovým oříškem, špetkou drceného kmínu a dodusila doměkka, na závěr jsem ji zjemnila smetanou. Šišky z bramborového těsta jsem opekla na lžíci oleje.

Moc dobrý oběd k svátku MDŽ :-)

Recept je z kategorií: Krkovička


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.03.15 vloženo
  • 2710x zobrazeno

Čas přípravy

  • 7h

Ingredience

  • 1,6kg krkovice
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku nakrájeného nahrubo
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 3 bobkové listy
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 1 lžička kmínu
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 125ml červeného vína
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 800g červeného hlávkového zelí
  • 2 lžíce třtinového cukru.

Doporučená příloha

  • zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 08.03.15 20:28

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Pomalu pečené vepřové na červeném zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Mrkvový salát Mrkvový salát
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz