Recept Pomalu pečené vepřové na červeném zelí

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pomalu pečené vepřové na červeném zelí

Úvod

kuchařka Albert

Postup

Troubu předehřejeme na 110°C.
Maso osolíme, opepříme a svážeme kuchyňským provázkem a na oleji na mírném ohni ze všech stran opečeme.
Opečené maso vyndáme a na pánev dáme česnek, rozmarýn, bobkové listy, badyány, kmín a opékáme asi 2 minuty.
Přilijeme víno a necháme odvařit přípečky.
Vrátíme maso, zalijeme vývarem a sójovou omáčkou a přivedeme k varu.
Nádobu s masem přikryjeme poklicí a dáme péct do trouby na 5h. Každou hodinu maso otočíme.
Přidáme pokrájené zelí smíchané s cukrem a pečeme další 2h.

Mne zaujala ta voňavá omáčka.
Pekla jsem kotlety s kostí, asi kilo.
Recept jsem dodržela do chvíle dání do trouby, pak jsem pekla na 130°C necelé tři hodiny. Maso bylo měkké a šťavnaté. Omáčku jsem zredukovala na požadovanou hustotu na sporáku.
Místo zelí jsem povařila listy kapusty asi 4 minuty, prudce zchladila a nakrájela na drobné kousky. Na pánvi na lžíci oleje jsem opekla nakrájenou cibuli, přidala dva celé stroužky česneku, které jsem po chvíli vyndala a přidala kapustu, podlila malinko vývarem, ochutila solí, pepřem, muškátovým oříškem, špetkou drceného kmínu a dodusila doměkka, na závěr jsem ji zjemnila smetanou. Šišky z bramborového těsta jsem opekla na lžíci oleje.

Moc dobrý oběd k svátku MDŽ :-)

Recept je z kategorií: Krkovička

Nahlásit recept

  • 08.03.15 vloženo
  • 2828x zobrazeno

Čas přípravy

  • 7h

Ingredience

  • 1,6kg krkovice
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku nakrájeného nahrubo
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 3 bobkové listy
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 1 lžička kmínu
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 125ml červeného vína
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • 800g červeného hlávkového zelí
  • 2 lžíce třtinového cukru.

Doporučená příloha

  • zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 08.03.15 20:28

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Pomalu pečené vepřové na červeném zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Kuře na medu Kuře na medu
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz