Recept Polský Boršč

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ze všech ingrediencí kromě řepy uvaříme silný hovězí vývar. Po uvaření vyndáme maso a přidáme sterilovanou řepu i s nálevem. Polévka by měla mít jasně červenou barvu. Po přidání řepy necháme polévku vzkypět, ale nesmí se vařit, jinak ztratí barvu !!!! Tohle je náš Štědrovečerní boršč, který se dělá znovu ještě na Silvestra. Zaručeně vás totiž postaví na nohy, i po Silvestrovském mejdanu..;o)

Recept je z kategorií: Boršče

Nahlásit recept

  • 14.01.02 vloženo
  • 17631x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1/2 kg hovězího na polévku ( dobře prorostlé )
  • pro zlepšení ještě kousek uzeného a morkové kosti
  • kořenová zelenina - celer, mrkev, petržel
  • cibule
  • bobkový list - asi 4
  • celý pepř
  • nové koření
  • 1-2 skleničky sterilované celé (!) kuličkové řepy
  • voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polský Boršč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Polský Boršč

jolana
5068 příspěvků 5.1.11 13:29

hehe svarny parobku :).. keby si si ten pristroj nemohol kupit alebo by si mal zalusk na daco ine za nim je reklama na pozicku :mrgreen: …a s tou mozkovou bunkou sa tu moc nevystatuj, este ti ju admini zabasnu a budes mat po nej.. amen cma! :-P ..nezabudni ze vsetko co je na Lab je ich! :mrgreen: :mrgreen:

gmp
1603 příspěvků 5.1.11 13:05

Jolanoooo, klíííídek, já celulitýýýýdu nemááááám, neboť jsem mlád. A maje jen jednu šedou mozkovou buňku, dobře se o ni starám. Když nemůžu pochopit, jak se může labužník registrovat až pár let po vložení svého receptu, napíšu to a jdu relááááx :-)

jolana
5068 příspěvků 5.1.11 12:46

Milosi, relaaaax…relax tone…uvolnuje napatie a stres, odburava celulitidu :mrgreen: …mas ho hore, len si klikni.. :mrgreen:

gmp
1603 příspěvků 5.1.11 12:20

Recepis vložen 14. 01. 02, a autor registrován na Lab 02.04. 2010! Inu dějou se věci mezi nebem a Labem.

Alis
2617 příspěvků 4.1.11 11:14

Nejsem sice žádný velký odborník na polskou kuchyni, ale mám za to, že jedna z vás mluví o boršči a druhá o barczi. Nebo se pletu?

Madlenka
9 příspěvků 4.1.11 11:02

Souhlasím, že to je hodně zjednodušená varianta, ale dělala ji tak moje polská babička. A ouška v polívce jsou velká dobrota, jen je děláme jen na ty Vánoce a nikdy nezbydou :wink:

mimbla
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Polský Boršč

Je to jen slaby stin praveho polskeho vanocniho borsce.
recept:
Cervenou repu oloupat, nakrajet na mensi kousky, dat do velke sklenice a zalit horkou vodou se soli, kminem a lzickou cukru. Nechat vykvasit asi 5 dni (zalezi na teplote, radeji zkusit po 3 dnech)- zakvas ma byt hustsi a kysely, ale ne moc.
stedry den varit ve velkem hrnci nastrouhanou cerstvou cervenou repu, v okamziku kdy zacne varit, stlumit plamen a zacit pridavat zakys ze sklenice tak, aby vyvar byl akorat kyseli. Tak nestrati barvu, a ma vynikajici chut. Okorenit dle sveho vkusu. Podavat s ouskami (vypadaji jak ravioli-jsou plněne nadivkou ze susenych hub. To je neco!!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz