Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mrkev, celer, polovinu petržele a brukev nastrouháme nahrubo a vložíme do hrnce na rozpálený olej, stahneme oheň a přidáme, nakrájený na plátky česnek, rozpůlené rajčátko (slupku po uvaření vyhodíme), a půlkolečka jemně nakrájené cibule. Vařím v třílitrovém hrnci. Zeleninu orestujeme, zalijeme vařící vodou, přidáme masox, opepříme a pod pokličkou vaříme. Po pěti minutách přidáme předem ve vodě propláchnutou rýži (sáček rozstřihneme a vysypeme do polévky). Po 10 minutách přidáme najemno nakrájený pórek. Protože se rýže vaří kolem 15-18 minut, po 1/4 hodině polévku zkontroluji, přidám polévkové koření, dochutím, zdroj ohně vypnu a posypu zelenou petrželkou. Recept na tuto polévku jsem dostala před 42 léty od Hanky Galové, zeleninu můžete přidávat podle svých chutí...květák, brokolice, chřest atd.
Recept je z kategorií: Zeleninové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Polévka zeleninovo-rýžová
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedlo, tuhle polévku jsem dneska dělala,protože mi od včerejška zbyla rýže. Zeleninu jsem ještě přidala např. brokolici, kousek květáku a trochu hlívy ústřičné. Tu dost používám hlavně do polévek a pod některá masa. Má dvojí výhodu: 1. dá všemu chuťový " šmrnc". 2. je antikarcinogenní a to hodně - vědecky dokázáno. Tak jí taky někam nacpi, nic s tím nezkazíš. Hezkou sobotu!