Recept Polévka zeleninovo-rýžová

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Mrkev, celer, polovinu petržele a brukev nastrouháme nahrubo a vložíme do hrnce na rozpálený olej, stahneme oheň a přidáme, nakrájený na plátky česnek, rozpůlené rajčátko (slupku po uvaření vyhodíme), a půlkolečka jemně nakrájené cibule. Vařím v třílitrovém hrnci. Zeleninu orestujeme, zalijeme vařící vodou, přidáme masox, opepříme a pod pokličkou vaříme. Po pěti minutách přidáme předem ve vodě propláchnutou rýži (sáček rozstřihneme a vysypeme do polévky). Po 10 minutách přidáme najemno nakrájený pórek. Protože se rýže vaří kolem 15-18 minut, po 1/4 hodině polévku zkontroluji, přidám polévkové koření, dochutím, zdroj ohně vypnu a posypu zelenou petrželkou. Recept na tuto polévku jsem dostala před 42 léty od Hanky Galové, zeleninu můžete přidávat podle svých chutí...květák, brokolice, chřest atd.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 26.04.07 vloženo
  • 4639x zobrazeno

Ingredience

  • 3 mrkve
  • 1 menší celer
  • 1 střední petržel
  • 5 i více stroužků česneku
  • 1 rajče
  • 1 malá cibule
  • 1/2 pórku
  • 1 menší brukev
  • 1 kostka masoxu
  • sůl podle potřeby
  • polévkové koření podle potřeby
  • pepř
  • olej na osmahnutí zeleniny
  • 1 varný sáček rýže Parboiled - 120 g
  • nakrájená petrželka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka zeleninovo-rýžová

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Polévka zeleninovo-rýžová

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka zeleninovo-rýžová pro Bedlu

Bedlo, tuhle polévku jsem dneska dělala,protože mi od včerejška zbyla rýže. Zeleninu jsem ještě přidala např. brokolici, kousek květáku a trochu hlívy ústřičné. Tu dost používám hlavně do polévek a pod některá masa. Má dvojí výhodu: 1. dá všemu chuťový " šmrnc". 2. je antikarcinogenní a to hodně - vědecky dokázáno. Tak jí taky někam nacpi, nic s tím nezkazíš. Hezkou sobotu!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz