Recept Polévka zeleninovo-rýžová

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mrkev, celer, polovinu petržele a brukev nastrouháme nahrubo a vložíme do hrnce na rozpálený olej, stahneme oheň a přidáme, nakrájený na plátky česnek, rozpůlené rajčátko (slupku po uvaření vyhodíme), a půlkolečka jemně nakrájené cibule. Vařím v třílitrovém hrnci. Zeleninu orestujeme, zalijeme vařící vodou, přidáme masox, opepříme a pod pokličkou vaříme. Po pěti minutách přidáme předem ve vodě propláchnutou rýži (sáček rozstřihneme a vysypeme do polévky). Po 10 minutách přidáme najemno nakrájený pórek. Protože se rýže vaří kolem 15-18 minut, po 1/4 hodině polévku zkontroluji, přidám polévkové koření, dochutím, zdroj ohně vypnu a posypu zelenou petrželkou. Recept na tuto polévku jsem dostala před 42 léty od Hanky Galové, zeleninu můžete přidávat podle svých chutí...květák, brokolice, chřest atd.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 26.04.07 vloženo
  • 3699x zobrazeno

Ingredience

  • 3 mrkve
  • 1 menší celer
  • 1 střední petržel
  • 5 i více stroužků česneku
  • 1 rajče
  • 1 malá cibule
  • 1/2 pórku
  • 1 menší brukev
  • 1 kostka masoxu
  • sůl podle potřeby
  • polévkové koření podle potřeby
  • pepř
  • olej na osmahnutí zeleniny
  • 1 varný sáček rýže Parboiled - 120 g
  • nakrájená petrželka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka zeleninovo-rýžová

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Polévka zeleninovo-rýžová

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka zeleninovo-rýžová pro Bedlu

Bedlo, tuhle polévku jsem dneska dělala,protože mi od včerejška zbyla rýže. Zeleninu jsem ještě přidala např. brokolici, kousek květáku a trochu hlívy ústřičné. Tu dost používám hlavně do polévek a pod některá masa. Má dvojí výhodu: 1. dá všemu chuťový " šmrnc". 2. je antikarcinogenní a to hodně - vědecky dokázáno. Tak jí taky někam nacpi, nic s tím nezkazíš. Hezkou sobotu!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Květáková polévka Květáková polévka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz