Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zelené žito propereme, spaříme, vodu scedíme, dáme na oheň s 2 1/4 l studené vody a vaříme s bylinkami a kořenovou zeleninou zvolna asi jeden a půl hodiny. Potom polévku procedíme sítkem, přidáme do ní v hrnečku s vodou rozvařený masový výtažek, provaříme. Zdroj: Schichtova kuchařka 2. díl
Recept je z kategorií: Zeleninové polévky
polévku podáváme s osmaženou na kostky nakrájenou žemlí.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Polévka ze zeleného žita
Děvčata, ty čárky si myslím … je to poslední co recepty ovlivní. Pěkný večer.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedlo, děkuji za vysvětlení. Já v tom hledala kdovíco
a pořád mi to vrtalo hlavou. Teď jsem
chytřejší a čárky budu dělat. Pokud nezapomenu:-)))
Bona, on pepíček ta pravidla udělal jen kvůliva několika labužnicím, které tu hranici překračovaly, já si myslím, že se nic neděje. Mně se tu hranici podařilo překročit snad 2× a zvyk zůstal.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem až dnes pochopila, že píšu recepty částečně nesprávně
, protože čárky za jednotlivými surovinami
nedělám. Ani mě to nenapadlo…
Omlouvám se, ale opravovat to nebudu (navíc se mi to bez čárek opticky líbí víc…). Jak je vidět, neměla jsem se domýšlivě domnívat, že to zvládnu i bez návodu…:-))) Snad se jedná o takovou drobnost, že se na mě nebudete zlobit. Všechny moc zdravím. Bona
Kvetko, samozřejmě to jsou nedozrálé klasy. Z hlediska dalšího by to mohl být i recept vegetariánský (bez použití masového výtažku) i historický a určitě si svého kuchaře najde.
Tea, pro nedostatek času nehledám v době minulé, ale pepíček tu čárku za každou jednotlivou ingrediencí vysvětlil jednoduše. Někdy se stane, že se jeden rozepíše a ingredience jsou na dva řádky … tak aby bylo jasno, nám všem. Jinou souvislost v tom hledat nemusíš, mně to nevadí. Snažím se dodržovat pravidla daná správcem tohoto webu.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
A vidíte, já zese nechápu to zelené žito. To je myšleno nedozrálé žito? A jen zrno? No asi ano. Ale asi to stejně nezkusím. Je to na mě moc PRA
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Dobré dopoledne, to já jsem se koukla na " Jak psát recepty" hned a po prvním přečtení jsem myslela, že v životě žádný recept nenapíšu tak, aby to bylo správně:-).Tak teď mám v průhledných destičkách taháka
, ale některé věci jsou mi záhadou.
Třeba, proč mám dělat za ingrediencemi čárku, ale za tou poslední ne.
Asi to nějaký důvod má:-)
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
dík za vysvětlení. Já jsem se na „Jak psát recepty“ nikdy nepodívala, myslela jsem, že chápu vše…:-).
Hezký den Bona
je to v článku JAK PSÁT RECEPTY,
(PRA) - Prastarý recept - většinou ze sešitů našich babiček nebo M.D Rettigové
(Dia) - diabetický
- rychlý recept - doba přípravy do 30 minut
(D) - dětské recepty
(Veg) - vegetariánská krmě,
odkaz je vpravo nahoře když si otevřeš formulář na přidávání receptů (např.).
159 příspěvků 25.1.09 03:43
PRA znamená asi PRAstarý, R bude Rychlý, aspoň tak jsem to pochopil já. Zdravím srdečně,
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Přátelé, prosím o vysvětlení. Já už dlouho přemýšlím, co znamená ono PRA a R za názvem receptu… VEG jsem pochopila (už ze surovin..).
Asi to bude jednoduché a mně bude posléze trapně, ale já na to asi nepřijdu…
U toho R mě napadá, že je příprava rychlá, PRA je pracné??? To asi ne..
Děkuji za odpověď . Bona