Recept Polévka z vlaštovčích hnízd (pro kardu)

babi Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hnízda vložit do studené vody a nechat je nabobtnat po několik hodin, nebo do druhého dne. Pořádně hnízda prohlédnout a vybrat jakákoliv peříčka atd. Hnízda dvakrát povařit. Nalít na ně vodu a povařit je po 5 minut. Vyjmout je a vyždímat. Znovu je propláchnout a vyždímat do sucha. Kuřecí prsa očistit od blan a vaziva a roztlouct je sekáčkem na maso na kaši, smíchat je se škrobem a lžící vývaru. Musí vzniknout středně hustá kaše. Do hrnce nalít vývar a když prudce vaří, tak tam přidat hnízda. Snížit teplotu a vařit, až hnízda změknou, což potrvá asi 2 hodiny. Asi 30 minut před koncem vaření do kuřecí kaše nakapat víno. Pomocí vidličky našlehat bílek a lehce jej vložit k masu tak, aby nebylo vše příliš promíchané. Když začne polévka znovu vařit, tak tam přidat kuřecí směs a cukr. Osolit a znovu přivéct k varu a ihned v miskách podávat. TIP: Vlaštovčí hnízda z Bornea a Javy, ale i jiných míst jsou drahá (asi $ 2000,00 US za kilo) a proto je nejlepší si je nechat pro romantický večer, obzvláště když se o nich říká, že jsou aphrodisiak. Jsou ze ztuhlých vlaštovčích slin, kterých ptáci používají místo větviček a jiného materiálu.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 20.02.06 vloženo
  • 16959x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 60 g vlaštovčích hnízd
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1 lžíce drceného syrového cukru
  • 1 kuřecí celé prso bez kosti a kůže
  • 1 bílek
  • 2 lžíce rýžového vína
  • trochu soli
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu + 1 lžíce kuřecího vývaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z vlaštovčích hnízd (pro kardu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Polévka z vlaštovčích hnízd (pro kardu)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka z vlaštovčích hnízd (pro kardu).

kardo, tak se budu muset podívat do svých zdrojů, jestli mám nějaké recepty s těmi ingrediencemi co Ti kamarád přivezl ;o) Včera jsem už poznámky k receptu nedopsala, protože jsem musela jít vařit a krasobruslit, ale mám víc podrobností o vlaštovčích hnízdách i s pěknou povídkou. Tak časem dopíši ;o)

Moře pozdravů Vám všem!

karda
72 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka z vlaštovčích hnízd (pro kardu).

Babi dík! Vidím, že jsem to s tou gramáží opravdu drsně přehnal. O víkendu jdu do toho - mimochodem ta hnízdečka mám taková světlá, čisťounká, nebudu muset nic přebírat a reputaci si určitě dle Tvého receptu napravím ! Kamarád se vrátil z Vietnamu a dovezl nové ingredience (namátkou : sušené artyčoky, sušené sepie i s vejci, sušené plátky z olihní, vývary z mořských plodů a nějaké záhadné krabičky s něčím, takže budu bádat! Dík ještě jednou!!!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka z vlaštovčích hnízd (pro kardu).

di, ráda bych, aby Tvoje poznámka nebyla jenom tou jak nazývᚨprofesionální deformací¨;o) Člověk rád zapomíná, o tom Tě mohu ujistit. Spíš jsem testovala, jak dalece jsou lidé poplašeni zprávami, které se k nám dostávají a to někdy ne právě vědecky podloženými. Tvůj komentář určitě bude pro některé labužníky uklidňující.

Přeji Ti příjemný den!

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka z vlaštovčích hnízd (pro kardu).

Mám v čínské kuchařce podobný recept, je v něm napsáno, že se jedná o hnízdečka mořských vlaštovek (až dodnes jsem o jejich existenci neměla ani tušení)…tak spíš jen pro zajímavost (kuchařka udává, že hlavní ingredience, čili ony vlaštovčí hnízda se k nám nedováží a naše vlaštovčí hnízda jsou k přípravě této polévky zcela k nepotřebě!)
50 g vlaštovčích hnízd, litr drůbežího vývaru, 200 g hovězího masa, 200 g kuřecích prsíček, 50 g šunky, 2 lžíce červeného dezertního vína, lžička glutasolu, podle chuti sůl a pepř.
Hnízdečka před použitím spaříme vařící vodou, vložíme do studené vody a pinzetou vybereme pečlivě drobná peříčka a chmýří. Opět spaříme a na sítu propláchneme studenou vodou. Mořské řasy z vlaštovčích hnízd tak získají světle bílou barvu a jsou připraveny k použití. Hovězí maso nakrájené na malé kostičky vložíme do studeného silného drůbežího vývaru a uvedeme do varu. Zmírníme oheň, povaříme a takto zesílený vývar dochutíme vínem, glutasolem a solí. Na dno polévkové mísy vložíme nakrájené nudličky vařených kuřecích prsíček, posypeme nudličkami šunky a navrch přidáme očištěná vlaštovčí hnízda. Zalijeme přes jemné síto připraveným vařícím vývarem a podáváme.

di
2453 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka z vlaštovčích hnízd (pro kardu).

Babi, problém asi bude v tom, že viry ptačí chřipky se vylučují různými sekrety a exkrety, čili i těmi slinami, v mase by to být nemělo, teda aspoň u klinicky zdravých zvířat. Druhá věc je, že varem se ty viry zlikvidují. Omlouvám se za poznámku, holt, profesionální deformace.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka z vlaštovčích hnízd (pro kardu).

Nepředpokládám, že nás je mnoho, co budou vařit tuto polévku. Takže děvčata přestanete jíst kuřata a jinnou drůbež? Jenom co jsme se trochu otřepali z nemoci šílených krav, už tu máme ptačí chřipku. Ještě že ti čuníci nedělají Píp Píp, nebo Bůů ;o) Možná to vegeteriánství přece jenom do sebe něco má, ale i to není bezproblémové.

Pěkný den Vám přeje,

Labužník lochneska02
102 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka z vlaštovčích hnízd (pro kardu).

Kecají, chytá.....ale prej hnedka zdechnou......

marhaba
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka z vlaštovčích hnízd (pro kardu).

Podle informací z denního tisku (věříme jim?) se zpěvných ptáků chřipka nechytá.

Dasty
75 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka z vlaštovčích hnízd (pro kardu).

Tak to je nářez,ale momentálně při té ptačí chřipce mě jaksi přechází chuť

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuře na medu Kuře na medu
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz