Recept Polévka z uzené ryby Dia Linie Bezlep
jkom Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Zdravá a vydatná polévka z uzené ryby - inspirováno tradičním orknejským receptem.
Postup
Obereme maso z ryby. Na tuku opečeme cibuli. Nakrájíme brambory na kostičky, mkev na větší kusy (na moc malé kousky ne, polévka by byla přliš sladká. Nebo mrkve ubereme). Následně s cibulí opékáme ještě chvilku brambory a mrkev a mezi tím si dáme vařit vodu. Zalejeme vroucí vodou. Hrášek přidáme po 15 minutách Vaříme celkem asi 20 minut. Máme-li petržel, koriandr apod., můžeme ke konci přidat. Na konci přidáme smetanu. Jíme s žitným chlebem. Je to na 2 střední porce nebo jednu obří (hlavní jídlo).
- 25.01.16 vloženo
- 2872x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 min
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- Uzená ryba (asi 300 g před vykostěním, tedy cca 100-200 g masa) - mořský vlk, treska, makrela...
- 1 větší brambora
- 1 střední mrkev
- Může být několik kuliček hrášku (asi ze 2 lusků)
- 1 malá cibule
- Sůl
- Lžička oleje a lžíce másla nebo jne olej
- Několik lžic smetany nebo plnotučného mléka
- Voda:)
Doporučená příloha
Chleba s vyšším podílem žita
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Polévka z uzené ryby
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Polévka z uzené ryby