Recept Polévka z řapíkatého celeru
Nero Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Pórek a celer opereme. Použijeme-li velké řapíky celeru, oloupeme je. Cibuli a brambory oloupeme. Celer včetně listů, pórek a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Brambory nakrájíme na kostky (1 – 2 cm). Ohřejeme bujón. Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme pórek a celer a ještě chvíli za stálého míchání zahříváme. Pak přilijeme ohřátý bujon, přidáme brambory a pomalu vaříme 20 minut. Nakonec prolisujeme nebo rozmixujeme, je-li třeba přisolíme a opepříme a podáváme horké, posypané lístky kerblíku nebo zelené petržele. Nutriční hodnoty: Energie = 688 kJ, bílkoviny = 3,3 g tuky = 10,1 g, sacharidy = 13,9 g Nezapomeňte si prohlédnout i krásné "foto od Dandy.":http://muj.labuznik.com/zaznam_denicku.php?c=3567&l=danda
Recept je z kategorií: Zeleninové polévky
- 05.11.07 vloženo
- 65295x zobrazeno
Čas přípravy
- 40 minut
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 400 g řapíkatého celeru
- 200 g brambor
- 200 g pórku (jen bílá část)
- 250 g cibule
- 1 l drůbežího vývaru
- 30 g másla nebo margarinu
- 2 PL oleje
- sůl
- pepř
Doporučená příloha
bílé pečivo
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Polévka z řapíkatého celeru
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Polévka z řapíkatého celeru
38 příspěvků 25.1.09 03:43
řapíkatý celer je velmi kvalitní a dobrá zelenina a jsem ráda,že se vůbec objevila.Určitě ji zsím
byla opět moc dobrá..a zdravá
17 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept jsem si ihned uložila, vezmu jej společně s receptem na celerovou krémovou polévku děvčatům do kurzu. Moc se těším na přípravu, už se mi sbíhají sliny:-)