Recept Polévka z pusty

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Polévka z pusty

Postup

Paprikové lusky ocistete a nakrájejte je na malé kousky. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte ji na krouzky, cesnek oloupejte a prolisujte, zelí nakrájejte nadrobno.

V hrnci rozehrejte 1 PL tuku, pridejte na nej rajcatovou pastu, cibuli, cesnek, paprikové lusky, cili, sul a zelí. Zalejte vývarem a varte ca. 15 minut.

Maso ochutte solí a peprem, promíchejte je ze zloutkem a strouhankou a vytvorte z nej asi 12 kulicek o prumeru ca. 3 cm. Osmazte je na pánvi na zbytku tuku do zlatohneda. Pridejte je do polévky a polévku posypte nakrájenou petrzelkou.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 07.02.10 vloženo
  • 5112x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 cervený paprikový lusk
  • 1 zelený paprikový lusk
  • 1 zlutý paprikový lusk
  • 1 velká cibule
  • 1 strouzek cesneku
  • 1 konzerva kyselého zelí, váha po odkapání 285 g
  • 2 PL másla nebo oleje
  • 1 PL rajcatové pasty
  • 750 ml zeleninového nebo kurecího vývaru
  • 1 KL mletého cili
  • 400 g mletého veprového masa
  • 1 vajecný zloutek
  • 3 PL svetlé strouhanky
  • 1 svazek petrzele
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Chléb, pecivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z pusty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz