Recept Polévka z pusty s plátky klobásy

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Polévka z pusty s plátky klobásy

Postup

1. Klobásu nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupe­me, paprikové lusky očistíme a omyjeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli drobně nasekáme. 2. Kolečka klobásy a cibuli osmahneme v hrnci na roz­páleném oleji, přidáme nakrájené brambory a papriky, dobře promícháme. Osolíme, přidáme koření a vše ještě krátce opečeme. 3. Vmícháme rajský protlak a přilijeme vývar. Přikryté dusíme asi 30 min. 4. Sekanou petrželku vmícháme do polévky, tu pak roz­dělíme do hlubokých talířů, doprostřed dáme 2 lžíce zakysané smetany a podáváme. Můžeme ještě posypat petrželkou.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 07.11.03 vloženo
  • 5517x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 340 kcal, 1420 kJ, 13 g bílkovin, 23 g tuků, 20 g sacharidů
  • 250 g klobásy
  • 250 g cibule
  • 200 g moučných brambor
  • 2 červené paprikové lusky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 malá feferonka
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 3/4 l masového vývaru
  • 1 lžíce sekané petřzelky
  • 2 lžíce zakys. smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z pusty s plátky klobásy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz