Recept Polévka z penízovky sametonohé

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Polévka z penízovky sametonohé

Postup

Kloboučky penízovky opereme, necháme okapat. Na másle v hrnci zpěníme pokrájený pórek, přidáme kloboučky penízovek a asi kolem pěti minut dusíme. Přidáme špetku pepře, zalijeme vývarem, uvedeme opět do varu a přidáme domácí nudle, povaříme dalších 5-10 minut. Dochutíme vegetou, dosolíme, přidáme posekané bylinky, vypneme zdroj varu. Recept jsem našla založený v ručně psané Kuchařce mojí maminky, je od mého bratra Vladimíra.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 24.03.07 vloženo
  • 4896x zobrazeno

Ingredience

  • Až 300 kloboučků penízovky sametonohé nebo to co se nám podaří najít
  • 1 KL másla
  • 2 hrsti jemně pokrájeného pórku
  • mletý černý pepř
  • hovězí nebo slepičí vývar (i z kostky)
  • vegeta
  • sůl
  • petrželka nebo pažitka
  • celerová nať nebo libeček
  • domácí nudle.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 01.01.16 17:16

Místo vegety jsem dala kořenovou zeleninu a nudle obvyklé - kupované :-) Penízovky mělo být samozřejmě víc, ale co bysme potom s tolika penězi dělali, že :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

daduuja 30.12.15 17:31

Aspoň hrst do novoroční polévky na ovonění :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Polévka z penízovky sametonohé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1145 příspěvků 02.01.16 18:50

@svato Díky za přání :-), ale do lesa jsem ho nedostala, prý je venku zima, zajímavé, že navečer do hospody zima není :-) Pozdravuj doma, vzpomínáme na zvěřinový guláš :-)

svato
1421 příspěvků 02.01.16 18:31

Ďakujem a želám bohatú úrodu v tomto roku :mavam:

daduuja
1145 příspěvků 30.12.15 21:29

@svato :mavam: ten trošek vyrostl na zahradě na odumřelé višni. Dřív nám rostly na jabloni, to byl pařez obalený, měla jsem čerstvé do největších mrazů, jsou výborné.
Lákám Zdenka na silvestrovský sběr do lesa, ale nevím, nevím… :-) Pozdravuje tě :hug:

svato
1421 příspěvků 30.12.15 19:28

Sú výborné aj do octu a túto sezónu ich je vraj (zatiaľ) hodne. Len pozor na kapucňovku (čepičatka), nie je problém rozoznať ich, len sa treba dívať na nožičku. 8o Plamienka ju má hladkú, buď zlatohnedú (ako na fotke) alebo tmavohnedú, kapucňovka ju má šupinatú, odporúčam nahuby.sk atlas húb, je aj nahouby.cz, ale to sa mi zdá menej prehľadné.

Příspěvek upraven 30.12.15 v 19:45

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz