Recept Polévka z niemek - Zupa z niemek

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z kořenové zeleniny a koření připravíme zeleninový vývar. Přidáme pokrájené brambory. Na pomalém ohni uvaříme. Na másle osmahneme cibulku. Němky nasekáme nadrobno a osmahneme na cibulce. Když němky pustí šťávu, zakapeme citrónovou šťávou a přidáme smetanu a jen krátce povaříme. Přidáme k vařeným bramborám ve vývaru, krátce prohřejeme. Přidáme posekanou petrželku. Niemki - nikolivěk příslušnice germánského kmene, ale – Sluka svrasklá – nikoliv pták, ale houba

Nahlásit recept

  • 31.12.10 vloženo
  • 1881x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g němek
  • 2 cibule
  • 4 brambory
  • 2 PL přetopeného másla
  • 200 ml smetany 12%
  • 2 KL citronové šťávy
  • 1 mrkev
  • 1 menší petržel
  • celer - přiměřený kousek
  • 1 vavřínový list
  • Nové koření
  • Pepř černý celý
  • Zázvor mletý
  • Petrželová nať

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z niemek - Zupa z niemek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Cuketové placky Cuketové placky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz