Recept Polévka z niemek - Zupa z niemek

gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z kořenové zeleniny a koření připravíme zeleninový vývar. Přidáme pokrájené brambory. Na pomalém ohni uvaříme. Na másle osmahneme cibulku. Němky nasekáme nadrobno a osmahneme na cibulce. Když němky pustí šťávu, zakapeme citrónovou šťávou a přidáme smetanu a jen krátce povaříme. Přidáme k vařeným bramborám ve vývaru, krátce prohřejeme. Přidáme posekanou petrželku. Niemki - nikolivěk příslušnice germánského kmene, ale – Sluka svrasklá – nikoliv pták, ale houba

Nahlásit recept

  • 31.12.10 vloženo
  • 2050x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g němek
  • 2 cibule
  • 4 brambory
  • 2 PL přetopeného másla
  • 200 ml smetany 12%
  • 2 KL citronové šťávy
  • 1 mrkev
  • 1 menší petržel
  • celer - přiměřený kousek
  • 1 vavřínový list
  • Nové koření
  • Pepř černý celý
  • Zázvor mletý
  • Petrželová nať

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z niemek - Zupa z niemek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz