Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pod tekouci vodou kartackem ocistit musle a odtrhat z nich morskou rasu. Na otevrene musle zatukat a jestli se nazavrou, anebo alespon neprivrou, tak je vyhodit. Na masle na strednim ohni osmazit cibuli, cesnek, mrkev a chili papricku to te doby nez zelenina zavoni. Prilit vino a uvolnit pripek. Pridat safran, bobkovy list, tymian a rajcata a 3 - 4 minuty vse podusit. Osolit a opeprit podle chuti. Pridat rybi vyvar, zvysit teplotu a pri zivem probublavani pridat musle, prikryt poklici a varit 4 - 5 minut, az se vsechny musle otevrou.Ty co se neotevrely, vyhodit. Vyjmout musle do 4 misek a pouzivate-li, tak prilit smetanu k vyvaru. Dochutit (musle jsou samy o sobe slane, tak davete pozor se solenim, mozna to neni zapotrbi). Rozdelit vyvar do misek a ozdobit musle petrzelkou.
Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů
krupava bageta na vyjidani zbytku polevky a zbytek vinka
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Polévka z mušlí a šafránu