Recept Polévka z mrkve a petržele

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zahřát máslo v hlubokém hrnci, přidat zeleninu a víno, přikrýt a pomalu dusit. Sem tam zamíchat až zelenina změkne. Přidat vývar a pomalu vařit nepřikryté po 10 min. Nechat zchladnout a jemně rozmixovat. Vrátit do hrnce a zahřát. Podávat se smaženým chlebem a posypat zelenou petrželkou. Croutons (topinky): Vykrájet z chleba kolečka, potřít je máslem a posypat kmínem. Osmažit na horké pánvi.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 10.04.02 vloženo
  • 7152x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 30 g másla
  • 4 střední (400g) mrkve jemně nakrájené
  • 4 střední (400g) petržele jemně nakrájené
  • 2 střední (300g) brambory jemně nakrájené
  • 4 lžíce suchého bílého vína, může být suchý vermuth
  • 1 1/2 litru zeleninového (nebo kuřecího) vývaru
  • Croutons (topinky):
  • 4 tenké plátky černého chleba
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 1 lžička pomletého kmínu
  • zelená petrželka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z mrkve a petržele

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz