Recept Polévka z mrkve a petržele

babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zahřát máslo v hlubokém hrnci, přidat zeleninu a víno, přikrýt a pomalu dusit. Sem tam zamíchat až zelenina změkne. Přidat vývar a pomalu vařit nepřikryté po 10 min. Nechat zchladnout a jemně rozmixovat. Vrátit do hrnce a zahřát. Podávat se smaženým chlebem a posypat zelenou petrželkou. Croutons (topinky): Vykrájet z chleba kolečka, potřít je máslem a posypat kmínem. Osmažit na horké pánvi.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky

Nahlásit recept

  • 10.04.02 vloženo
  • 7721x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 30 g másla
  • 4 střední (400g) mrkve jemně nakrájené
  • 4 střední (400g) petržele jemně nakrájené
  • 2 střední (300g) brambory jemně nakrájené
  • 4 lžíce suchého bílého vína, může být suchý vermuth
  • 1 1/2 litru zeleninového (nebo kuřecího) vývaru
  • Croutons (topinky):
  • 4 tenké plátky černého chleba
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 1 lžička pomletého kmínu
  • zelená petrželka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z mrkve a petržele

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz