Recept Polévka z mladého chmele

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pečivo nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.

Do vývaru dáme povařit opraný chmel. Jíšku z másla a mouky osmažíme do růžova. Horkou jíšku vmícháme do vařící polévky a mícháme do zhoustnutí. Osolíme podle chuti.
Polévku přecedíme, podle potřeby zředíme vodou nebo vývarem, okořeníme muškátovým květem a znovu necháme krátce přejít varem.
Polévku odstavíme z ohně a vsypeme nasekanou petrželku.

Podáváme s osmaženou houskou.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.08.10 vloženo
  • 2140x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 ½ l hovězího vývaru
  • 200 g mladého chmele
  • 60 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • sůl
  • muškátový květ
  • petrželka
  • pečivo
  • máslo na osmažení pečiva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z mladého chmele

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gmp
1603 příspěvků 21.08.10 01:01
Re: Polévka z mladého chmele - Midlo

Pokud se pamatuji, když jsme chodili na bylinky, tak jsme s maminkou sbírali jen mladé šíšky z divokého chmele. Maminka to sušila na nespavost. Teta z mladého chmele dělala mléčné pivo. Polivku si nepamatuji. Ze starých šišek, šily polštáře na spaní. Mladý chmel ještě není tak hořký, musí být ještě jasně zelený a nesmí škrábat. Tak praví mé zdroje, z vystaršené paměti. Miloš

 
babi
6360 příspěvků 20.08.10 23:30
Re: Polévka z mladého chmele

Pouzivaji se mlade krehke vyhonky chmele, ktere maji zajimavou, jemnou korenenou chut a nazyvaji se Chmelnicek :) Byvaly docela beznou zeleninou a musim potvrdit, ze dobrou. Vesmes se chmelnicek pred varenim pokape citronem, aby vyhonky zustaly bile (1 l vody=1 citron), take se musi odriznout drevita spodni cast a zbytek oskrabat od slupky. Po uvareni v osolene vode se poleva rozpustenym maslem, sype strouhankou a podava jako priloha. Lze pripravit chmelnicek jako bezny salat s cibuli se zalivkou z octa/cukru/so­li/oleje, anebo vylepseny salat navic toho bezneho s okurkou/peprem/wo­rrcesterskou omackou/horci­ci/petrzelkou a citronovou stavou. Uvareny a okapany chmelnicek se muze v trojobalu smazit a bodavat s br. kasi. Receptu je vic, ale mam obavy, ze je letos trochu pozde.
A tak rikaji moje zdroje.

 
mjam 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.08.10 19:55
Jsem šokován :)

Cože - chmel se dá taky JÍST ??? :o

 
Wolfg
583 příspěvků 20.08.10 19:35
Re: Polévka z mladého chmele

Midla má poznámku zcela na místě. Když se vařilo pivo z chmele, na jednu láhev hořké dvanáctky připadly asi dvě šištičky chmelové. Lupulin svojí hořkostí předčí kdejaký lidský osud

 
midla
266 příspěvků 20.08.10 17:31
Re: Polévka z mladého chmele

Myslí se mladé výhony (na ty je už asi pozdě) nebo mladé šištičky chmelové (ty se ale asi správně jmenují jinak)?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz