Recept Polévka z mladého chmele

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pečivo nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.

Do vývaru dáme povařit opraný chmel. Jíšku z másla a mouky osmažíme do růžova. Horkou jíšku vmícháme do vařící polévky a mícháme do zhoustnutí. Osolíme podle chuti.
Polévku přecedíme, podle potřeby zředíme vodou nebo vývarem, okořeníme muškátovým květem a znovu necháme krátce přejít varem.
Polévku odstavíme z ohně a vsypeme nasekanou petrželku.

Podáváme s osmaženou houskou.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.08.10 vloženo
  • 2122x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 ½ l hovězího vývaru
  • 200 g mladého chmele
  • 60 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • sůl
  • muškátový květ
  • petrželka
  • pečivo
  • máslo na osmažení pečiva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z mladého chmele

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gmp
1603 příspěvků 21.08.10 01:01
Re: Polévka z mladého chmele - Midlo

Pokud se pamatuji, když jsme chodili na bylinky, tak jsme s maminkou sbírali jen mladé šíšky z divokého chmele. Maminka to sušila na nespavost. Teta z mladého chmele dělala mléčné pivo. Polivku si nepamatuji. Ze starých šišek, šily polštáře na spaní. Mladý chmel ještě není tak hořký, musí být ještě jasně zelený a nesmí škrábat. Tak praví mé zdroje, z vystaršené paměti. Miloš

 
babi
6360 příspěvků 20.08.10 23:30
Re: Polévka z mladého chmele

Pouzivaji se mlade krehke vyhonky chmele, ktere maji zajimavou, jemnou korenenou chut a nazyvaji se Chmelnicek :) Byvaly docela beznou zeleninou a musim potvrdit, ze dobrou. Vesmes se chmelnicek pred varenim pokape citronem, aby vyhonky zustaly bile (1 l vody=1 citron), take se musi odriznout drevita spodni cast a zbytek oskrabat od slupky. Po uvareni v osolene vode se poleva rozpustenym maslem, sype strouhankou a podava jako priloha. Lze pripravit chmelnicek jako bezny salat s cibuli se zalivkou z octa/cukru/so­li/oleje, anebo vylepseny salat navic toho bezneho s okurkou/peprem/wo­rrcesterskou omackou/horci­ci/petrzelkou a citronovou stavou. Uvareny a okapany chmelnicek se muze v trojobalu smazit a bodavat s br. kasi. Receptu je vic, ale mam obavy, ze je letos trochu pozde.
A tak rikaji moje zdroje.

 
mjam  20.08.10 19:55
Jsem šokován :)

Cože - chmel se dá taky JÍST ??? :o

 
Wolfg
583 příspěvků 20.08.10 19:35
Re: Polévka z mladého chmele

Midla má poznámku zcela na místě. Když se vařilo pivo z chmele, na jednu láhev hořké dvanáctky připadly asi dvě šištičky chmelové. Lupulin svojí hořkostí předčí kdejaký lidský osud

 
midla
266 příspěvků 20.08.10 17:31
Re: Polévka z mladého chmele

Myslí se mladé výhony (na ty je už asi pozdě) nebo mladé šištičky chmelové (ty se ale asi správně jmenují jinak)?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Hruškový koláč Hruškový koláč
Cibulačka Cibulačka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz