Recept Polévka z koroptve

honzi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

2 starší očištěné koroptve dobře omyjeme, dáme do 2 litrů osolené vody, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu (1 středně velkou petržel, mrkev, 1/2 většího celeru) a 1 na kolečka nakrájenou menší cibuli a vaříme do měkka. Pak měkké koroptve vyjmeme, vykostíme a maso drobně nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Jako zavářku dáváme 40 g rýže nebo krupice, případně krupicové noky, nebo prostě zahustíme polévku trochou jíšky. Nakonec polévku zjemníme žloutkem nebo celým vejcem a okořeníme lžící sekané petrželky.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 24.01.06 vloženo
  • 2856x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • viz.níže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z koroptve

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz