Recept Polévka z kapra s vínem (pro Střelce)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do 1/4 l studené vody vložíme kapří hlavy, ploutve a ocasy (i jiné odřezky z kapra), na kostičky nakrájené cibule, zrnka pepře, bobkový list, stroužek česneku, snítku tymiánu, sůl, vinný ocet a hodinu vše na mírném ohni vaříme. Jikry vaříme zvlášť ve vodě, do níž jsme přidali sůl a ocet - asi 10 minut. V hrnci na rozehřátém sádle dozlatova osmahneme housku se dvěma kostkami cukru, vložíme očištěnou, nahrubo nastrouhanou zeleninu, přidáme 1/4 l červeného vína, přivedeme k varu a zalijeme procezeným rybím vývarem. Na mírném ohni nepřiklopené vaříme ještě asi 20 minut, aby se obsah provařil a o 1/3 zredukoval. Nakonec vložíme do polévky maso, jež jsme obrali z hlav a ocasů, a zvlášť uvařené jikry. Do polévky přidáme jemně krájenou petrželku nebo pažitku. Polévku podáváme s houskou nakrájenou na kostičky a opečenou na másle. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).

Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů

Nahlásit recept

  • 25.10.04 vloženo
  • 4715x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kapří hlavy, ocasy a ploutve
  • 2 cibule
  • několik zrnek pepře
  • 1 bobkový list
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • tymián
  • střik vinného octa
  • 50-100 g kapřích jiker
  • 100 g vyškvařeného sádla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 kostky cukru
  • 200 g očištěné a nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny (*celer, mrkev, petržel*)
  • 1 pórek
  • 1/4 l červeného vína (*Frankovka apod.*);
  • *Vložka do polévky:*
  • na másle opečená, na kostičky nakrájená houska
  • jemně krájená petrželka (*pažitka*).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z kapra s vínem (pro Střelce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz