Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z mého dýňového portfolia jsem vybrala tuhle polévku. Recept mám
neznámo odkud, ale kromě drobných úprav v postupu je autentický.
A stojí opravdu za to.
Na oleji zpěnit pokrájenou cibuli, česnek a zázvor do příjemné, lehce nazlátlé barvy. Na to lehce zarestovat pokrájenou dýni (prý netřeba loupat, já loupu) a zalít vodou nebo vývarem, osolit. Do sítka vložit kuličky pepře, nového koření a bobkové listy a dát do vývaru. Doba vaření je přibližně 20 - 25 min. Vyndat sítko s kořením a vše dobře rozmixovat. Zahustit lžící kukuřičné mouky, pár minut ještě povařit. Zjemnit dýňový krém přidáním kokosového mléka a smetany a dochutit špetkou skořice. Zdobit lze opraženými dýňovými semínky, olejem z pražených dýňových semen a hustou smetanou. Dobrou chuť přeje wydra
Recept je z kategorií: Polévky Zeleninové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
18.11.13 18:12
Výborný. Všechno jsem to naházela do hrnce a dala vařit. Místo mouky jsem dala jednu bramboru. A nedala jsem olej a ani rostinnou smetanu, jen kvalitní kokosové mléko.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Polévka z hokkaida a kokosu