Recept Polévka z hlávkového zelí

Yvette Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zelí nakrájíme na co nejjemněji, mrkev rovněž nakrájíme na drobné kostičky a řapíkatý celer nakrájíme na půlměsíčky. Vše zalijeme rajčatovou šťávou, přidáme slepičí bujón, (který občas vynechám a není to na závadu) a vaříme přibližně 20-25 min. Osolíme a opepříme dle vlastní chuti, ale pokud dávám slepičí bujón, již nesolím. Na talíř s polévkou vkládáme 1-2 polévkové lžíce zakysané smetany. Pokud někdo nemá rád zakysanou smetanu nebo ze zdravotních důvodů zakys. smetanu nemůže, nemusí ji dávat a polévka je také dobrá. Ale ta zakysaná smetana to krásně zjemní a dodá lahodnou chuť.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 25.05.04 vloženo
  • 7335x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • jedna malá hlávka zelí
  • rajčatová šťáva (může býti i zeleninová šťáva, ale cenově je dražší)
  • dvě větší mrkve
  • dva stonky řapíkatého celeru
  • 1-2 kostky slepičího bujónu
  • zakysaná smetana
  • sůl, pepř dle chuti

Doporučená příloha

  • dalamánky, čerstvý chléb, rohlíky, ale také bez přílohy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z hlávkového zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz