Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jkom Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Droždí dodá atraktivní domácí chuť a pórek hloubku.
Do hrnce s nepřilnavým povrchem dáme olej a máslo. Až se rozehřeje, vhodíme naťovou cibulku a asi polovinu pórku nakrájené na malé kousky a chvilku restujeme. Nadrobíme na to droždí a kocháme se jeho podivnou texturou. Chvíli mícháme, klíčový je bod, až droždí začne vonět (trvá to asi 5 minut) a jeví snahu se přichytávat. Dáme si vedle ohřát asi litr vody (pokud náhodou nemáme zeleninový vývar) a až je vroucí, nalijeme do hrnce. Promicháme a přidáme pórek, mrkev, případné další zeleniny (kousek květáku, kedlubny, může být i ředkvička, malá brambora, lze přidat stroužek česneku...), sůl a později natě - libeček hned, česnekovou pažitku uprostřed, petržel ke konci. Hotovo. Pokud máte rádi v polévce nějaké těsto, vhodnou zavářkou jsou různé nočky (vejce, polohrubá mouka napůl s krupicí, sůl), kapání, strouhání apod. Jestliže trváte na glutamátovém boostu, vhoďte nějaký co jenméně chemicků bujón v kostce.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Polévka z droždí a pórku