Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Dnes se na mě z lednice smutně dívala půlka hlávky červeného zelí, už mírně unavená. Tak co s tebou, říkala jsem. Potom jsem si vzpomněla na recept, který jsem kdysi četla na jednom blogu, bohužel už nevím, kde. Pokusila jsem se o rekonstrukci a tady je výsledek.
Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme zelí a brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vodou tak, aby zelenina byla právě ponořená. Přidáme kostku bujónu, kmín a vaříme, až je všechno měkké.
Polévku odstavíme, přidáme kysanou smetanu, rozmixujeme, ochutnáme, dosolíme (je třeba dosolit dost), přidáme trochu vinného octa.
Na talířích zdobíme lžící smetany, opraženou slaninou a zelenou petrželkou.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
wydro, byla a jeste je vyborna. Po prvnim neduverivem dotazu stravniku: to je boruvkova? uz se nikdo na nic neptal :- ). Ma to chut proste jako zvlastni zelnacka.
Polozim otazku - chutnala ti ta polivka?