Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Estonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oloupané brambory nastrouháme nahrubo a dáme vařit asi na 7 min. do hrnce s osolenou vodou, bobkovým listem, a celým pepřem. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev, přidáme je k bramborám a vaříme asi 4 min. Vařenou řepu oloupeme, nastrouháme, osmahneme na oleji, také přidáme spolu se zbytkem koření a nakrájenou zelenou paprikou do hrnce k bramborám a vaříme ještě asi 20 min. Na talíři ozdobíme polévku zakysanou smetanou a posypeme nasekanou petrželkou.
Recept je z kategorií: Speciální polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
3.3.16 14:05
Místo cibule pórek s natí, kopr sterilovaný, pepř hrubě drcený zelený. Je-li zeleniny menší množství, raději krájím, nežli strouhám.
Když jsem (po nafocení) ještě přidala pokrájené vařené hovězí
žebro, vznikla dokonalost sama . Jenže pak už to nebylo tak vegetariánsky
dietní, jako před tím
. A příloha – domácí žitná bageta.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Polévka z červené řepy - SVJEKOLNIK
@Eja, @di, nejvíc zajímavé chuti dodal pórek - jen krátce restovaný spolu s mrkví a paprikou (ta se v polévce téměř ztrácí
). Pepře jsem dala docela dost, ale
nepřevládal. Kopr byl přidán jen pro podtržení chutí, asi jedna
vrchovatá PL.
Pokud je k dispozici předem vařená řepa, je příprava polévky docela rychlá
.
2453 příspěvků 3.3.16 20:13
Birkano, pěkné, moc. A určitě to musí být veliká dobrota.
Birkano, myslím, že ten sterilovaný kopr a zelený pepř
¨Těchto polévek z červené řepy existuje hodně, hodně a to je dobře. Každý si vybere dle svého gusta. Zdravím.
90 příspěvků 25.1.09 03:43
já včera vařila letní boršč se žlutou a takovou proužkovanou salátovou řepou,boršč má docela zajímavou barvu