Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do kastrolu naliju polovinu citronové šťávy a přidám ¼ cukru. Oloupu jablka a pokrájím na tenké plátky, nejlépe škrabkou na brambory. Pak to vařím až do momentu než cukr začne karamelizovat. Do šťávy z černého bezu přidám tu většinovou část cukru, promíchám a přidám k jablkům a přivedu k varu. Rozmíchám si v troše studené vody kukuřičnou mouku a za stálého míchání měchačkou, přidám do hrnce. Stáhnu z ohně. *Kluski:* do menšího hrnka dám mléko s máslem a přivedu – opatrně - do varu. (Kdo neví, jak smrdí připálené mléko – ten nikdá pořádně nevařil). Stáhnu z ohně, vmíchám semolinu (dneska už je k dostání i u nás, kdo ji nesežene, v České kotlině, zajede si ji koupit za kteroukoliv hranici). Za stálého míchání měchačkou přivedu k varu, přidám cukr, zase míchám a míchám. Stáhnu z ohně, nechám trochu vychladnout a následně kladu čajovou lžičkou do horké polévky.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Polévka z černého bezu s kluskami z semoliny