Recept Polévka z bobů - Bichra - Soupe de feves

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Velice stará receptůra tuniských židů. Vydatná polévka hlavně používaná v zimě k snídani

Postup

nejlépe večer namočené boby zbavíme slupky. Oloupejte a nakrájejte brambory. Rozetřete česnek sesoli a přidejte papriku. Do hrnce se studenou vodou vložte, boby, brambory a rozetřený česnek se soli, paprikou a vařte až zeleninu lze snadno drtit lžici. Přepasírujte a okořeňte harissou, eventuelně soli a drceným kmínem, přidejte olivový olej a šťávu z citrolu zamíchejet a podávejte. Polévka má být krémovitá.

Upozornění: jakmile přidáte kmín, již nevařte aby polévka nezhořkla.

Recept je z kategorií: Luštěniny


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.03.10 vloženo
  • 2249x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,30 h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 gr bobů
  • 250 gr brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1 KL harissy
  • 2 KL římského kmínu (khamun)
  • 6 PL olivového oleje
  • 1 citron
  • 1 PL mleté sladké papriky
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z bobů - Bichra - Soupe de feves

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Květáková polévka Květáková polévka
Štika na smetaně Štika na smetaně
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz