Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Nero Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Historii receptu najdete v deníčku.
Nejprve si připravíme jedním z uvedených dvou způsobů 1,5 l krémové rýžové polévky (potage crème de riz).
Krémová rýžová polévka (potage crème de riz) – postup
1:
Propláchnutou rýži vaříme pomalu ve světlém vývaru s máslem po dobu
45 minut. Pak propasírujeme sítem, zředíme několika lžícemi vývaru,
zahřejeme a zakončíme přidáním smetany.
Krémová rýžová polévka (potage crème de riz) – postup
2:
Ve 300 ml studeného mléka rozmícháme rýžovou mouku a směs nalijeme do
1200 ml vařícího mléka. Rozmícháme do hladka, přivedeme do varu a velmi
mírně vaříme po dobu 1½ hodiny. Propasírujeme sítem, znovu zahřejeme a
přidáme smetanu.
Hotovou rýžovou polévku zahustíme třemi žloutky rozšlehanými ve 100 ml smetany. Dále do ní přimícháme 80 g másla.
Pak si připravíme drůbeží sedlinu (Royale de purée de volaille) /> Vařené kuřecí maso rozdrtíme, přidáme bešamelovou omáčku a smetanu. Propasírujeme a přidáme žloutky. Nalijeme do formy a vaříme na vodní lázni do tuha. Po úplném vychladnutí vyklopíme a nakrájíme na kostky. Můžeme i vykrajovat různé tvary, např. kosočtverce, čtverce, kolečka, hvězdičky, lístky apod.
Polévku Xavier servírujeme s kuřecí sedlinou nakrájenou na malé kostky.
Recept je z kategorií: Historické recepty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Děkuji, rádo se stalo. Pochvaly a drbání za ušima mám moc rád.
Děkuji frantiska za vytáhnutí dalšího polévkového krému z Francie.
Nero je to dobrý a krásně napsaný recept i s příspěvkem v deníčku.
Posílám malé podrbání za uchem.
nero podekuj za krasny recept panickum