Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Igor Š. Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Polévka, kde hraje hlavní roli víno a provensálské koření.
Zeleninu nakrájejte na drobno, v hrnci rozpalte sádlo, máslo nebo olej a nakrájenou zeleninu opékejte. Jakmile začne trochu tmavnout, přidejte provensálské koření a pak zaprašte trochou mouky. Přilijte vodu a víno. Víno volte podle použitého tuku, pokud jste použili máslo, vyberte Chardonnay nebo Rulandské bílé, k sádlu Veltlínské zelené, Rýňák nebo třeba Vlašák. Příliš aromatickým odrůdám se vyhněte. Vařte alespoň 10 minut, ale klidně i déle. Rozmixujte tyčovým mixérem, přilijte trochu smetany a dochuťte solí. Pokud jste použili Veltlínské zelené přidejte trochu mletého pepře. Podávejte s vínem, se kterým jste vařili, bagetou s olivami nebo třeba s opečeným toastem. Za foto se omlouvám, chutná to mnohem líp než by se z fotky zdálo :-)
Recept je z kategorií: Krémové polévky
bageta s olivami, opečený toast, víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Polévka ve středomořském stylu