Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Deborah R. Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Na másle osmahnu tence nakrájenou mrkev. Přidám zeleninu do polévky - dala jsem šálek mražené zeleniny Exkluzive,ale dá se přidat i jiná polévková. Mírně osolím, přidám lžící mražených bylin. 2. Zeleninu zaliji 1,25l vývaru. Pro děti asi nejlepší kuřecí, který nemám zrovna po ruce. Já jsem dnes použila kostku bujónu hovězího do horké vody a proto jsem ani nesolila. Nechám vařit 10-15 minut. 3. Mezi vařením připravím knedlíčky: kuskus namočím s trochou horké vody, přidám nastrouhaný sýr a trochu třeba petrželky, přidám rozkvedlané vejce. Vše zahustím polohrubou nebo jinou vhodnou moukou do konzistence těstíčka. Z těstíčka tvaruju lžičkou knedlíčky a hážu do horké polévky. Knedlíčky povařím a polévka o obsahu přibližně 1,5l je hotová.
Recept je z kategorií: Ostatní recepty pro děti Polévkové zavářky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.11.10 00:16
Kdyz tenhle navod na „knedlicky“, kteremu moc nerozumim, prevedu na noky,
to znamena, ze do bulguru dam vajicko, polohrubou mouku, trochu strouh syra (dle
pisatelky) a sul, vyrobim konzistenci nokovou a zavarim do polevky, musim rict,
ze jsou to opravdu moc dobre noky! Do zeleninovych polevek jakychkoliv a urcite
by se hodily tyhle noky treba i ke spenatu , nebo do veg jidel z rajskych.
A treba i s tou lahudkovou cibulkou
http://www.labuznik.com/…oruna-jidla/
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Polévka s kuskusem
Diky za napad s kuskusovymi knedlicky, moc dobre, chutnalo.
Kdyz tenhle navod na „knedlicky“, kteremu moc nerozumim, prevedu na noky, to znamena, ze do bulguru (zbyl mi) nebo kuskusu dam vajicko, polohrubou mouku, trochu strouh syra (dle pisatelky) a sul, vyrobim konzistenci nokovou a zavarim do polevky, musim rict, ze jsou to opravdu moc dobre noky! Do zeleninovych polevek jakychkoliv a urcite by se hodily tyhle noky treba i ke spenatu , nebo do veg jidel z rajskych. A treba i s tou lahudkovou cibulkou
http://www.labuznik.com/…oruna-jidla/
Příspěvek upraven 27.11.10 v 00:19
di, to je asi fakt, protoze autorka byla minimalne na srot a nejen sjeta. Coz asi poznalo vic jich „fanousku“
Příspěvek upraven 25.11.10 v 22:00
2452 příspěvků 25.11.10 17:30
wydro, casino: já myslím, že v 15:07 a v 15:19 to není autorka receptu…
No ja myslim, ze nam to ani nemusela psat, prze po precteni samotneho receptu a nasledne jeji hloupe a neadekvatni reakce na slusny dotaz, to uz mi mohlo byt jasne, s kym tu mame cest . Doufejme, ze si nejen na heslo , ale i na „labuznika“ uz nikdy nevzpomene! Nebo ze by zpestreni v podobe nekolika konopnych receptiku zdobenych lysohlavkou ?
No vidíte a já Vás obdivoval, kterak jste níže třemi slovy dokázala parádně odpovědět dvěma ze tří labužnic

P.S.
A zkoušela jste heslo TRÁVA
Myslím, že by to byla škoda…
Příspěvek upraven 25.11.10 v 15:24
Jsem Deborah R.
Nemůžu se přihlásit už, protože jsem zapomněla heslo. Nehulte ať nedopadnete jako já.
Promiňte mi moje komentáře, jsem sjetá a blbá . Už žádné recepty psát nebudu. Děkuji.
5 příspěvků 25.11.10 12:51
to jste vy
68 příspěvků 25.11.10 10:41
Kuskus a jeste mouku?myslim,ze to nebude zadny zazrak…ale je to pouze muj nazor.
Nebude ona dama ponekud retardovana ? Odpoved , kterou me obdarila mluvi za vse
uf hruba, polohruba, hladka … kdyz jsi tu polevku varila, tak snad vis jakou jsi dala mouku
je tam psana MOUKA , to si mam domyslet jakou ? JA do knedlicku davam strouhanku a ne mouku. Tak jsem se zeptala. Trochu tolerance prosim.
Příspěvek upraven 24.11.10 v 20:53
5 příspěvků 24.11.10 19:53
Je tam řeč někde o hrubé mouce? Nejsou to klasické knedlíčky. Když jdou dělat z krupice???
Nejsem pan Čapek. Oprravdu s názvoslovím
mám problémy. Hlavně že nám chutnalo a jiným též. Děkuji.
Opravdu mouka? Do knedlicku do polevky? Pokud hruba, tak jsou to asi spis noky ?
Urcite udelam !
Příspěvek upraven 24.11.10 v 18:50