Recept Polévka s jehněčím masem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Polévka s jehněčím masem

Postup

1. Maso v hrnci zalijeme studenou vodou a uve­deme do varu. Polévkovou zeleninu, cibuli a česnek nadrobno pokrájíme a přidáme spolu s bobkovým listem a celým pepřem k masu. Osolíme a vaříme asi 1 hodinu. 2. Brambory, mrkev, petržel a pórek očistíme a vše nahrubo nakrájíme. 3. Masa vyjmeme a pokrájíme na kostky. Vývar procedíme, zeleninu do něho propa­sírujeme, přidáme brambory, mrkev, petr­žel a pórky. Okořeníme majoránkou, tymiá­nem, kmínem, pepřem a vaříme ještě 25 min. Pak vložíme maso a v polévce ho ohřejeme. Podle potřeby přisolíme a ozdobíme petrželkou.

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 16.03.04 vloženo
  • 3357x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 580 kcal, 2420 kJ, 35 g bílkovin, 31 g tuků, 48 g sacharidů
  • 600 g jehněčího masa (z plecka)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkovy list
  • 5 zrnek pepře
  • sůl
  • pepř
  • 750 g brambor
  • 3 mrkve
  • 2 menší petržele
  • 2 pórky
  • po 1/2 lžičce majoránky, tymiánu a kmínu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka s jehněčím masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz