Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rozpustíme 50 g másla, přidáme hladkou mouku a zhotovíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem a dobře rozšleháme. Zvolna vaříme asi půl hodiny. Polévku dochutíme mletým pepřem, muškátem a podle potřeby dosolíme. Jarní bylinky pečlivě opereme a posekáme je nahrubo. Rozsekané bylinky na zbývající rozpuštěné máslo a krátce je podusíme. Potom na ně přecedíme provařenou polévku, přivedeme do varu a přilijeme našlehané žloutky, které necháme v polévce srazit. V lehce zahoustlé polévce jsou vidět kousky zelených bylinek a žluté částečky rozptýlených žloutků. Vůně a chuť je jemná, charakteristická pro použité nebo převládající byliny.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Polévka s jarními bylinkami
chudáci jehňata…nikdy jsem toto maso nejedla ani telecí..je mi líto těch roztomilých tvorečků..ale s jiným masem..proč to nevyzkoušet?