Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Polévka Pho Bo podle Magdy Gessler
Zupa Pho. Przepis Magdy Gessler
Postup: Ve výrobě vývaru si dovolím odchylku od paní Magdy, která kosti
nejprve spaří vařící vodou a pak teprve dá do vývaru. Já kosti nasypu na
plech a dám do rozpálené trouby opect. Na několik minut! Pak v hrnci zaliji
studenou vodou a dovedu do velmi mírného varu. Přidám mrkev, nechám mírně
vařit a sbírám pěnu. Pak přidám hřebíček, sůl.
Zázvor pokrájet na drobné kousky, posekat cibuli, v moždíři roztlouct
badyán, čili, skořici, muškátový oříšek postrouhat a cukr. Na suché
pánvi jen mírně orestovat a zhruba po dvou hodinách vaření přidat do
vývaru. Zkontroluji maso ve vývaru, a pokud je již konzumovatelné tak ho
vyndám, nechám vychladnout a strčím Vychladlé! Do mrazáku, aby mi tam
ztuhlo a dalo se krájet na tenké pátky. Vývar dále pomaloučku polehoučku
vařím ještě tak zhruba 5 hodin, ať má sílu. Pak ho přecedím,
dosolím.
Připravím nudle, nejlépe se přidržet návodu, tady je to opravdu tenký
led. Nedělám je často, tak nemudruju.
Uvařenou mrkev pokrájím na tenké pásky, stejně jako ty dvě čili
papričky. Posekám bazalku a koriandrovou nať. Vytáhnu ztuhlé maso (hovězí
zadní, aby nebylo pochyb) pokrájím na velmi tenké plátky.
Do misek vkládám nejprve nudle, mrkev, čili, maso. Zaliji vývarem, štědře
posypu koriandrem a bazalkou, skropím šťávou z limetky či citronu.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
30.10.16 14:56
Miloši, tuhle můžeme snídat, svačit, obědvat i večeřet
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění