Recept Polévka pana hostinského s červeným vínem

Labužník Bery02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nakrájíme na 3 cm velké kostky, slaninu na kostičky, cibuli na plátky. Olej a slaninu silně zahřejeme ve velkém hrnci, maso osmahneme a promícháváme, přidáme cibuli a opečeme. PAk přilejeme vývar a víno. Přidáme na drobno nakrájený česnek,bobkový list ,tymián,sůl a vaříme pod pokličkou.Mezitím mrkev očistíme a nakrájíme na plátky, přidáme do hrnce a vaříme půl hod. Papriku nakrájíme na proužky , přidáme do hrnce a vaříme v polévce posledních 10 minut. Hotovou polévku posypeme petrželkou a dochutíme. Je hustá, sytá a výborná s chlebem.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 30.11.04 vloženo
  • 3695x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 a 1/2

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 kg hovězího péra
  • 10 dkg angl.slaniny
  • 20 dkg cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1/4 l červeného vína
  • 1/2 l masového vývaru / nebo 1 kostka masoxu /
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • sůl
  • 20 dkg mrkve
  • 2 papriky
  • hrst sekané petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka pana hostinského s červeným vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Velikonoční zajíček

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz