Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Jasmina Ben Africká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Uzasna polevka s fazolema :) Poprve jsem ji jedla v alzirsku a teda nemohla jsem se ji nabazit :) Kdo ma rad lusteniny urcite tento recept oceni .
ja varim rada v papinaku - jidlo je rychle hotove :) Tak ze do hrnce si dam lzici oliv. oleje a lzici masla . Zpenim na tom nadrobno nakrajenou cibulku a kdyz varim s masem tak vlozim maso a hezky ho orestuji ze vsech stran . Podliji vodou a pridam cesnek a vsechno koreni + rajsky protlak . Oloupu si 2 mensi brambory a vlozim je do polevky . Brambory uzasne zahusti polevku :) Ja vkladam cele ale muzete klidne nakrajet na mensi kousky a brambora se pri vareni uplne rozvari :) Kdyz se voda zacne varit tak vlozim fazole ktere jsem si predem namocila . Kdyz varim bez masa tak pridam do polevky jeste pulku bujonu . Varim asi 35 az 40 minut v papinaku . Hotovou polevku ozdobim petrzelkou .
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Polevka LUBIA /fazolova/
(y)

5068 příspěvků 28.7.14 11:50
Chorba po marocky, choraba po arabsky..inac marokcanom rozumiem tak kazde piate a dedincanom kazde desiate..inde sa zelena sa vola proisto lubia a sucha sa vola fazulja beda..zelena sa pripravuje zvacsa v oleji..cize poprazi sa, podusi na cibuli, cesnaku s nakrajanou paradajkou a petrzlenom abo koriandrom..
U nas se rika chorba lubia
a je vice druhu podobnych polevek ale takhle je
ma favoritka 
5068 příspěvků 28.7.14 09:20
Lubia sa vila zvacsa este zelena lubia,,malokto vravi na suchu lubia..ale vravia niekde, nie ze nie..inde sa vari sucha s masom a pareadajkovym pretlakom hustejsie(zemiaky nie) a k tomu ako priloha ryza..