Recept Polevka LUBIA /fazolova/

Africká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Polevka LUBIA  /fazolova/

Úvod

Uzasna polevka s fazolema :) Poprve jsem ji jedla v alzirsku a teda nemohla jsem se ji nabazit :) Kdo ma rad lusteniny urcite tento recept oceni .

Postup

ja varim rada v papinaku - jidlo je rychle hotove :) Tak ze do hrnce si dam lzici oliv. oleje a lzici masla . Zpenim na tom nadrobno nakrajenou cibulku a kdyz varim s masem tak vlozim maso a hezky ho orestuji ze vsech stran .

Podliji vodou a pridam cesnek a vsechno koreni + rajsky protlak . Oloupu si 2 mensi brambory a vlozim je do polevky . Brambory uzasne zahusti polevku :) Ja vkladam cele ale muzete klidne nakrajet na mensi kousky a brambora se pri vareni uplne rozvari :)

Kdyz se voda zacne varit tak vlozim fazole ktere jsem si predem namocila .
Kdyz varim bez masa tak pridam do polevky jeste pulku bujonu .

Varim asi 35 az 40 minut v papinaku .

Hotovou polevku ozdobim petrzelkou .

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.07.14 vloženo
  • 2174x zobrazeno

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1 lzice olivoveho oleje
  • 1 lzice masla
  • cibule stredni
  • 4 strouzky cesneku
  • maso na polevku , muze se pouzit hovezi , skopove , kureci a nebo take delat bez masa jen s bujonem
  • koreni : cumin / rimsky kmin / pepr , sul , papriku sladkou i ostrou , zazvor , ras el hanout
  • 2 lzice rajskeho protlaku
  • 2 mensi brambory
  • fazole bile - predem namocene nekolik hodin

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jasmina Ben 28.07.14 02:21

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Polevka LUBIA /fazolova/

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Jasmina Ben
71 příspěvků 28.07.14 11:58

(y)
;)

 
jolana
5064 příspěvků 28.07.14 11:50

Chorba po marocky, choraba po arabsky..inac marokcanom rozumiem tak kazde piate a dedincanom kazde desiate..inde sa zelena sa vola proisto lubia a sucha sa vola fazulja beda..zelena sa pripravuje zvacsa v oleji..cize poprazi sa, podusi na cibuli, cesnaku s nakrajanou paradajkou a petrzlenom abo koriandrom.. :mavam:

 
Jasmina Ben
71 příspěvků 28.07.14 09:54

U nas se rika chorba lubia :) a je vice druhu podobnych polevek ale takhle je ma favoritka :)

 
jolana
5064 příspěvků 28.07.14 09:20

Lubia sa vila zvacsa este zelena lubia,,malokto vravi na suchu lubia..ale vravia niekde, nie ze nie..inde sa vari sucha s masom a pareadajkovym pretlakom hustejsie(zemiaky nie) a k tomu ako priloha ryza.. :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz