Recept Polévka Kim Chi

esmeralda Korejská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso a polévkovou kostku dáme vařit do cca 1,5 litru vody. Po patnácti minutách přidáme Kim Chi i s nálevem. Vaříme ještě 15 minut. Ozdobíme zelení a podáváme. Poznámka: Tato polévka je výborná s vepřovým masem nebo rybou. Máte-li doma zbytek čerstvého čínského zelí přidejte nakrájené na nudličky spolu s Kim Chi.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 30.10.08 vloženo
  • 11977x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 gr kuřecího masa nakrájeného na nudličky
  • 500 gr Kim Chi, buď komerčně připraveného nebo "vyrobeného doma":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=6859 nakrájeného na nudličky.
  • polévková kostka asijského rázu (není-li, kuřecí postačí)
  • zeleň na ozdobu (jarní cibulka, máta, vietnamská máta, čerstvý koriandr atd....)

Doporučená příloha

  • Nic nebo rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka Kim Chi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Polévka Kim Chi

mrtvola
1394 příspěvků 16.2.09 06:34
Re: Polévka Kim Chi

Myslím, že se jedná o mátu křehkou (mentha gracilis), varienta Ginger (zázvor). Mám jí na zahradě, rozrůstá se jako vzteklá a skutečně krom mentholu lehce voní zázvorem.

esmeralda
4813 příspěvků 16.2.09 05:18
Re: Polévka Kim Chi - Meisje,

mátu se žlutým stonkem neznám. Ono jí je asi hrozně moc druhů.
A já se ani po skoro 40 letech v Oz nepřestávám divit tomu jak si s tím asijci dovedou poradit.
To jejich kloubení chutí, textur a barev je prostě úžasné.

Svůj domeček jsem koupila od Číňanů kteří komerčně pěstovali rostliny převážně pro asijskou kuchyni. Ač jsem tu skoro osm let, stále mi každý rok vyroste znovu na zahrádce Amaranth který tu tenkrát mimo jiných rostlin pěstovali.

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka Kim Chi

Tak to my mame u nas jeste uplne jinou matu nez ktere jsou na obrazcich…ktere tady rikaji asijska. S jasne zlutym stonkem. Pokusim se vlozit foto. Laksa leaf se u nas taky pouziva treba na ovoneni ryze, lustenin a brambor - pouzivaji se suche listy. Zrovna vcera jsme to meli v ryzi a nikdy me nenapadlo, ze je to „kambodzska mata“ - diky Esme…zase jsem se neco priucila.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka Kim Chi ..Boní,

za celý svůj věk (no to je blbý), tak jsem tuhle mátu neviděla a neochutnala.
Jé promiň Esme moc Tě zdravím do daleka, ale jestli by to mělo chutnat jak koriandr, tak ažžžž to já budu zkoušet (za pár v té penzi), tak to zkusím rovnou s koriandrem natí. Nemusí to být až tak špatné, koriandr má takovou oříškovomáslovvou chuť a jestli by tak měla chutnat i ta máta..( možná kdyby se k tomu přidala špetka peprný) …no holky…já se na to docela těším
pa Zlata

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka Kim Chi

Esme, děkuji za odpověď a ilustrační foto. Stejně si ale nejsem jistá, jestli se to v té naší kotlině vůbec prodává…:-))
Polévku příležitostně ráda vyzkouším. B.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka Kim Chi - Bona,

rozdíl mezi vietnamskou a obyčejnou mátou definitivně je. Rostou mi obě na zahrádce. Rozdíl je nejen ve vzhledu ale i v chuti.
Jelikož nemám úspěch s koriandrem, používám tu vietnamskou odrůdu někdy místo toho.
Vietnamská máta. Někdy se také nazývá Vietnamský koriandr (Polygonum odoratum) Kambodžská máta nebo Laksa Leaf.

Máta kadeřavá (Spearmint)

Máta paprná (Peppermint)

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka Kim Chi

U nas se prodava tkzv. „asijska mata“ mozna, ze je to stejna odruda jako vietnamska. Listky jsou velmi drobne, hodne temne zelene barvy, okraje maji zoubkate a stonek je zluty. Nerekla bych, ze je ale nejaky rozdil v chuti mezi ceskou matou a touhle matou.....matuje uplne stejne ))).Takze klidne pouzijte matu jakou mate po ruce.....

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Polévka Kim Chi - esme ...

díky, pokusím se.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka Kim Chi-Esme,

jaký je rozdíl mezi mátou, kterou známe, a vietnamskou mátou (tvar, chuť..?)?
Ani nevím, jestli tu je něco takového k sehnání, naši Vietnamci mají leccos, ale tohle jsem ještě neviděla.
Recept mě zaujal, díky. B.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Polévka Kim Chi - Bedlo,

barva je z nálevu Kim Chi, ve kterém je kromě jiných věcí spousta pariky (ponejvíce pálivé).
A ty jejich bujónové kostky mají také vesměs „jedovatou“ barvu.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Polévka Kim Chi - esme,

to tak labužnicky naladí, ještě prozraď čím docílím té krásné barvy. Jsme polívkový … díky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Cuketové placky Cuketové placky
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz