Recept Polévka z grilované červené řepy a fenyklu s ochuceným krémem‏ Dia Veg

babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Polévka z grilované červené řepy a fenyklu s ochuceným krémem‏

Úvod

Byla jsem pozvana na chatu. Mohla bych rict na ceskem jezere, protoze snad tam opravdu jsou pouze Cesi. Je nadherne pocasi, lesy se krasne barvi, rostou hriby a take ryby berou. Abych se trosinku odvdecila, pozvala jsem milou spolecnost k veceri. Zde je polevka...

Postup

Predehrat troubu na 190°C. Na plech s okrajem vlozit na pulky rozkrojenou repu a fenykl. Pokapat vse olejem, osolit, opeprit a promichat. Rozprostrit v jedne vrstve. Plech muze byt vylozeny pecicim papirem. Pect zeleninu do te doby, nez zkaramelizuje (asi 1 hodinu). Vyjmout z trouby a nechat mirne zchladnout. Zchladlou repu oloupat a oboji zeleninu nakrajet na kostky. V kastrolu rozehrat zbytek oleje a nechat na nem zesklovatet cibuli (asi 4 minuty). Pridat mrkev a celer a dusit je do mekka (asi 3 minuty). Pridat cesnek a podusit dalsich 30 vterin. Pridat tam repu, fenykl, zalit vse vyvarem a na strednim ohni povarit asi 20 minut. Odstavit a nechat zchladnout. Rozmixovat ponornym mixerem nebo v robote s nozi dohladka. Polevka ma byt uplne hladka, takze ji muzete prelit sitem. V misce rozmixovat oplachnutym ponornym mixerem creme fraiche s orechy, jablecnym pyre a salveji. Tento krem rozdelit na dna polevkovych misek a zalit je hladkou polevkou.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 26.09.11 vloženo
  • 4989x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g stredne malych cervenych rep
  • 1 mala hliza fenyklu (asi 300 g) s odstranenym tuhym stredem a korenem
  • 4 lzice olivoveho oleje
  • 1 lzicka soli
  • 1 lzicka cerneho cerstve mleteho pepre
  • 1 vetsi cervena cibule pozkrojena napul a potom nakrajena na tenke platky
  • 1 nastrouhana mala mrkev
  • 1 rapik na tenke platky nakrajeneho celeru
  • 1 lzicka na drobno posekanyho cesneku
  • 1.2 l kureciho vyvaru

Creme:

  • maly kelimek creme fraiche nebo kysele smetany
  • 3 lzice jablecneho pyre
  • 1 lzicka posekane salveje
  • 4 lzice na sucho oprazenych, posekanych orechu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Polévka z grilované červené řepy a fenyklu s ochuceným krémem‏

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz