Recept Polévka česneková beskydská podle maminky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Polévka česneková beskydská podle maminky

Úvod

Beskyde, beskyde, kdo po tobě ide. Tak česnekačku vařili na Moravce v Beskydech.

Postup

Zeleninový vývar přivedeme k varu, přidáme kuličky pepře, kmín případně nové koření, několik minut povaříme, pak přidáme krupičku a mícháme aby se neslepila. Povaříme až změkne, pak za stálého míchání vléváme rozkvedlaná vejce, utřený česnek a okamžitě odstavíme z varu, aby nám vejce nezpěnila a česnek nevyvanul. Hned podáváme na talíři ozdobené nasekanou petrželkou, nebo pažitkou a přidáváme si do talíře na kostičky nakrájené čerstvě potřené česnekem topinky. Mňam.


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.02.17 vloženo
  • 2068x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,6 l vývaru zeleninového (celer, petržel, mrkev, svazek libečku, pepř, sůl, koriandr aj), případně z kostek
  • hrst kmínu celého
  • 4 PL krupičky dětské
  • 4 vejce rozkvedlaná
  • 6 stroužků česneku utřeného
  • 6 kuliček pepře černého
  • 4 topinky chlebové, potřené čerstvě česnekem před podáváním a nakrájené na kostky 1-2 cm x 1-2 cm- jak kdo má rád
  • petržel nať nebo pažitka na posypání

Doporučená příloha

  • 4 topinky chlebové, potřené čerstvě česnekem před podáváním a nakrájené na kostky 1-2 cm x 1-2 cm- jak kdo má rád

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Vasili 04.02.17 18:28

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Polévka česneková beskydská podle maminky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Ivo
1045 příspěvků 10.02.17 23:56
Přímý zásah

Vážený pane :)… strefil ses mi do osrdí… zejména proto, že „česnekačku“ miluji, dále pak proto, že se to týká mého regiónu a hlavně proto, že Morávka je moje srdcová záležitost - tam jsem si často jezdil uklidňovat duši (anebo ji právě dostávat do varu - už sám nevím :) )

V každém případě jsem ji takto připravenou ještě neměl tu čest ochutnat, takže budu muset vyzkoušet :potlesk:

 
Zuzka1973
2110 příspěvků 05.02.17 10:15

Česnečku na všechny možné způsoby u nás vždy rádi uvítáme :kytka:

 
Eja
3805 příspěvků 05.02.17 09:37

Matně se mi vybavuje, že tak nějak dělala česnečku moje ostravská babička…už jsem na ni zapomněla ( na polévku, ne na babičku, na tu se zapomenout nedá).
Moc hezký recept, hlavně se česnek už NEVAŘÍ. :mavam:

P. S. s vývarem z uzeného :think:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz