Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sveva Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Jednoduché využití polenty, která zbyla.
Vychládlou polentu nakrájíme na plátky a smažíme pomalu na másle do zlatova.
Na opečenou polentu položíme na malé kousky pokrájená rajčátka (můžeme také použít jenom několik PL šťávy z konzervovaných rajčat). Mírně posolíme.
Na každý plátek dáme kousek kozího sýra (vyhovuje také Čerstvý sýr,
snad i Lučina).
Ozdobíme čerstvou bazalkou (nebo oreganem).
Zapečeme krátce pod grilem, ale dopadne to dobře i na pánvi pod pokličkou. Před podáváním pokapeme každý plátek horkým máslem z pánve.
Ochutnali jsme tento recept ve vyhlášené pražské restauraci, do které se měl podívat i prezident Obama. Elegantní teplý předkrm v miniaturním provedení. Vlastně je to snadné, jednoduché a doma skoro zadarmo.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Lehké červené víno.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění