Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
je zde podobny recept, avsak ten je klasicky
Kotletky Pojarski pro cara
Nikolaje I.
V robote se sekacimi nozi dohromady smichat teleci, veprove, hrnek strouhanky, slehacku, muskatovy orisek, sul a pepr (podle chuti). Kdyz je vse dobre spojeno, tak maso rozdelit na 4 - 6 dilu. Z kazdeho vytvorit asi 1 1/2 cm silne 'kotlety'. Do jedne misky dat zbytek strouhanky a do druhe vejce. 'Kotlety' namocit do vajec, nechat je odkapat a obalit je opatrne ve strouhance. Poskladat je na pecicim papirem vylozeny plochy talir a dat na 30 minut do chladna. Na velke, tezke panvi rozehrat 2 lzice oleje se 2 lzicemi masla a kdyz pena zmizela tak v tuku osmazit kotlety 4-5 minut na kazde strane do zlatohneda. Usmazene kotlety poskladat na kuchynskym papirovym ubrouskem vylozeny talir a prikryte alobalem je udrzet teple. Vytrit panev a na mirne teplote na ni rozehrat zbyvajici 4 lzice masla. Pridat tam citronovou stavu, trochu jemne nastrouhane citronove kury, kapary a omacku na mirnem ohni 1 minutu podusit. Vmichat tam petrzelku, osolit a opeprit podle chuti a omackou prelit 'kotlety'.
Recept je z kategorií: Mleté maso
brambory a naparena ruzickova kapusta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pojarski - kotlety z mletého masa