Recept Pojarski - kotlety z mletého masa

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

je zde podobny recept, avsak ten je klasicky
Kotletky Pojarski pro cara Nikolaje I.

Postup

V robote se sekacimi nozi dohromady smichat teleci, veprove, hrnek strouhanky, slehacku, muskatovy orisek, sul a pepr (podle chuti). Kdyz je vse dobre spojeno, tak maso rozdelit na 4 - 6 dilu. Z kazdeho vytvorit asi 1 1/2 cm silne ‚kotlety‘.

Do jedne misky dat zbytek strouhanky a do druhe vejce. ‚Kotlety‘ namocit do vajec, nechat je odkapat a obalit je opatrne ve strouhance. Poskladat je na pecicim papirem vylozeny plochy talir a dat na 30 minut do chladna.

Na velke, tezke panvi rozehrat 2 lzice oleje se 2 lzicemi masla a kdyz pena zmizela tak v tuku osmazit kotlety 4-5 minut na kazde strane do zlatohneda. Usmazene kotlety poskladat na kuchynskym papirovym ubrouskem vylozeny talir a prikryte alobalem je udrzet teple.

Vytrit panev a na mirne teplote na ni rozehrat zbyvajici 4 lzice masla. Pridat tam citronovou stavu, trochu jemne nastrouhane citronove kury, kapary a omacku na mirnem ohni 1 minutu podusit. Vmichat tam petrzelku, osolit a opeprit podle chuti a omackou prelit ‚kotlety‘.

Recept je z kategorií: Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.07.10 vloženo
  • 2153x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g dobre zchlazeneho mleteho teleciho
  • 250 g dobre zchlazeneho veproveho
  • 3 hrnky (hrnek 250 ml) cerstve strouhanky
  • 130 ml neuslehane 34-35% slehacky
  • cerstve nastrouhany muskatovy orisek podle chuti
  • 2 velka mirne naslehana vejce
  • 2 lzice rostlinneho oleje
  • 90 g masla
  • 130 ml citronove stavy
  • 1 1/2 lzice slitych, na hrubo posekanych kaparu
  • 3 lzice nadrobno posekane petrzelky
  • sul a pepr podle chuti

Doporučená příloha

  • brambory a naparena ruzickova kapusta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pojarski - kotlety z mletého masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Houbová smaženice Houbová smaženice
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz