Recept Pohanková pomazánka

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pohanková pomazánka

Postup

Pohanku vložíme do hustého cedníku, prolijeme ji vroucí vodou a necháme okapat. Pak jí přendáme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme do měkka.
V míse vymícháme změklé máslo s tvarohem, přidáme uvařenou, zchladlou pohanku, jemně nasekanou cibuli, utřený česnek, osolíme dle chuti a doplníme nakrájenou petrželkou- promícháme.
Mažeme na plátky chleba, nebo jiného pečiva a můžeme ozdobit podle naší fantazie- rajčetem, paprikou, ředkvičkama a jinou sezónní zeleninou.

Dobrou chuť!

Recept napsala Blanka Poláčková.

Recept je z kategorií: Pomazánky


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.10.08 vloženo
  • 11873x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g pohanky
  • 50 g másla
  • 200 g jemného tvarohu
  • sůl
  • menší cibule
  • stroužek česneku, možno více kdo ho rád
  • petrželka kudrnka

Doporučená příloha

  • dobrý čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 04.06.17 11:16

Pripravené z jednej štvrtiny dávky. Namiesto tvarohu som použila syr Philadelphia. Syra som dala 80 g.

Výborná pomazánka. Cibuľa a paradajky pomazánku chuťovo výborne dopĺňajú.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Pohanková pomazánka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
joda
1 příspěvek 08.11.09 21:55
Re: Pohanková pomazánka

Kombinace pohanky a tvarohu zní velice zajímavě. Určitě jej vyzkouším. Ale pokud připravujete pohanku, nikdy ji nepropírejte v horké vodě, natož pak ve vařící. Ta červeno fialově zbarvená voda, která při proplachování odchází, s sebou odnáší krom nahořklých látek i rutin, kvůli kterému je právě vhodné pohanku jíst a kvůli němuž je pohanka tak ceněná. Pokud jde tedy o proplachování, tak používejte pouze vodu studenou.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pohanková pomazánka- Balkovská,

měla jsem doma dlouho pohanku a bylo už víc než akutní z ní něco vytvořit. Dala jsem se do hledání a našla tento recept, no a protože nám pomazánka chutnala, tak jsem jí sem dala. Ahojky T.

 
Balkovska
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Pohanková pomazánka

Mám odzkoušeno,fakt moc dobré.Jen místo tvarohu dávám Lučinu.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pikantní buřtový salát


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz