Recept Pohanková pečenice - Smacafam (Take5)

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pohanková pečenice - Smacafam (Take5)

Postup

Předehřát troubu na 190°C. Pomalu zahřívat mléko v kastrolku a přidávat mouku za stálého míchání tak, aby vzniklo poměrně tekuté těstíčko. Posekat cibuli na jemno a přidat ji do těstíčka. Osolit a opepřit. Vymazat pekáč, nebo plech s okrajem a nalít do něj těstíčko (asi 2-3cm vysoko). Rozlámat klobásku na kousky a poházet je po povrchu těstíčka. Péct asi 1 hodinu. Podávat horké se salátem. P.S. Recept pochází z oblasti Trentino - Alto Adige. Podává se vesměs při masopustních slavnostech. Avšak každá oblast má nějak pozměněný recept (místo klobásky, slanina) a existuje i sladká verze.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 17.06.03 vloženo
  • 6959x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500ml mléka
  • 250g pohankové mouky
  • 1 malá cibule
  • sůl a pepř podle chuti
  • 20g másla
  • 500-600g uzrálé pikantní měkké vepřové klobásky (nebo italské salsicce)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pohanková pečenice - Smacafam (Take5)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz